Hullottak a Guinness-rekordok

2009. augusztus 18., kedd, Magazin

Két Guinness-rekordot is felállítottak az osztrákok Stájerországban a hét végén: miközben Michael Schimpel gitáros 51 koncertet adott 24 óra alatt Grazban, Fohnsdorf lakói a világon a leghosszabb, jeget nyalogató kerékpárosok alkotta élőláncot ,,állították fel".

Schimpel péntek délben kezdte a koncertmaratont. Minden fellépése 15 percig tartott, s a fellépések között a 32 éves gitáros az egyik helyszínről a másikra ment. Három közjegyző ellenőrizte árgus szemekkel a rekordkísérletet. A koncertmaraton során Schimpel csak vizet ivott, csupán a szombat esti grazi zárófellépés után engedett meg magának egy korsó sört. A végül 30 órán át tartó koncertsorozatról filmet is forgattak. Míg Schimpel énekelt és gitározott, az felső-stájerországi Fohnsdorf lakói ― pontosabban 438 kerékpáros ― élőláncot alkottak, miközben jeget nyalogattak. Rekordkísérletüket siker koronázta, ugyanis legutóbb bécsiek próbálkoztak hasonló teljesítménnyel, de ők csak 420-an voltak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-18: Magazin - x:

Mikepércsi csárdás

Soha ennyien magyar táncot még nem roptak egyszerre: a mikepércsi sportpályán szombat délután 317 páros táncolta Béres András koreográfiájára a Mikepércsi csárdást ― közölte a sikeres rekordkísérlet után Timár Zoltán, a Debrecen melletti település polgármestere.
2009-08-18: Magazin - x:

A hatvanas évek egy szóban: Woodstock

Negyven éve, 1969. augusztus 15. és 17. között tartották minden idők legemlékezetesebb rockfesztiválját Woodstockban. A legendás esemény, amely miatt egymillió ember kelt útra az Egyesült Államokban, szimbolizálja az összes változást, amelyet a ,,baby boom nemzedéke" váltott ki a hatvanas években.