Hogy mik vannak!

2009. augusztus 19., szerda, Magazin

Bob kicsoda?

New Jersey-i rendőrök nem ismerték fel Bod Dylant, az amerikai rocklegendát, amikor a minap igazoltatták őt. A New Yorktól kétórányi autóútra fekvő Long Branch település egyik lakosa beszólt a rendőrségre, hogy idegen ólálkodik a környéken.

A kiérkező két húsz év körüli rendőr nem ismerte fel a koncertkörúton a városban tartózkodó énekes-költőt, és kérte, hogy azonosítsa magát. A rocklegenda megmondta a nevét, sőt azt is, hogy koncertkörúton van, és esti fellépéséig sétával üti el az időt — mesélte Howard Woolley, a helyi önkormányzat egyik illetékese. Dylannél nem volt semmiféle igazolvány, a rendőröknek pedig fogalmuk sem volt, ki is az a Bob Dylan, így elkísérték abba a szállodába, ahol a turné valamennyi résztvevője megszállt. Végül ők igazolták a rocklegendát.

Töltse az örökkévalóságot Marilyn Monroe fölött!

Egy amerikai özvegy áruba bocsátotta elhunyt férje, Marilyn Monroe filmlegenda ,,felső szomszédjának" urnahelyét a Los Angeles-i Westwood Village temetőben. Töltse az örökkévalóságot Marilyn Monroe fölött — állt a közelmúltban feladott hirdetésben. Az eBayen folyó licitálás vasárnapra már elérte a 2,5 millió dollárt. Elsie Poncher, a hirdetés feladója a Los Angeles Times kérdésére elmondta, hogy az eladási árból azt az 1,6 milliós tartozást szeretné kifizetni, amely Beverly Hills-i házát terheli. Adósságmentesen és tisztán akarom a gyerekeimre hagyni — mondta az idős asszony. Monroe 36 esztendős korában hunyt el 1962-ben. A fölötte levő nyughelyet egy másikkal együtt Richard Poncher vállalkozó vásárolta meg Joe DiMaggio baseballjátékostól, Monroe egyik volt férjétől, amikor a híres pár 1954-ben elvált. A vállalkozó hamvait több mint húsz éve helyezték a színésznő fölé. A Westwood Village számos híresség végső nyughelye: itt temették el Dean Martint, James Coburnt, Roy Orbisont és Truman Capotét, akárcsak a közelmúltban rákban elhunyt Farrah Fawcett színésznőt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-19: Magazin - x:

Feltámadt Da Vinci oroszlánja

Ötszáz év után ismét életre kelt Leonardo da Vinci mechanikus oroszlánja, amelynek mását a reneszánsz mester utolsó otthonául szolgáló francia Chateau du Clos Luce-kastély számára készítették el.
2009-08-20: Sport - x:

Az olimpiai bajnokok rossz napja (Atlétika)

Öt döntőt ígért a negyedik versenynap, és néhány, minket is érintő selejtezőt, előfutamot, elődöntőt. Jó volt elkönyvelni, hogy a diszkoszvető Kővágó és a 400 méteres gátfutó Moroşanu egyformán a harmadik legjobb eredménnyel jutott az ötödik nap döntőibe.