Ismét venezuelai lány a világszépe

2009. augusztus 25., kedd, Magazin

A szintén venezuelai Dayana Mendoza, a tavalyi világszépe Stefania fejére helyezi a koronát, amit izgalmában rögtön le is vert...

Akárcsak tavaly, idén is venezuelai lány nyerte a Miss Universe szépségversenyt, amelyet ezúttal a Bahama-szigeteki Atlantis Hotelben rendeztek meg.

A televízió élő műsorát világszerte követő milliók megtudhatták, hogy az idei, 58. verseny győztese a 18 esztendős Stefania Fernández Venezuelából. A koronát honfitársnője, a tavalyi nyertes Dayana Mendoza tette a fejére.

Stefania immár a hatodik venezuelai szépségkirálynő a Miss Universe történetében. Mögötte a második helyen a Dominikai Köztársaságot képviselő Ada Aimée de la Cruz végzett, utánuk sorrendben Koszovó, Ausztrália és Puerto Rico szépe következett. Összesen 83 ország szépségkirálynőjét bírálta el a tizenkét tagú zsűri, amely színészekből, énekesekből és producerekből állt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-25: Riport - x:

Aratáskor Sárfalván — Kisgyörgy Zoltán

Inkább faggatóban — mondhatnánk —, mert nem könnyű megszólítani egy kistelepülést dologidőben. Javában folyt az aratás, olyankor még egy gazdasszonyt sem igen lehet otthon találni: ,,kifutott a törökbúzásba, hogy hozzon főzőtököt. Első az embernek az étel s csak utána a duma. Türelem, ha azt akarja, hogy ez a falu bejusson a Háromszék újságba!" — mondták. Több a panaszos, mint a derűlátó ember Sárfalván. Nem válogattunk. Azt hinni azonban, hogy ebben a Kézdivásárhelyhez tartozó falucskában nem zajlik az élet, tévedés lenne.
2009-08-25: Magazin - x:

A Sepsiszentgyörgyi Iparosotthon vezetői 1947-ben — Józsa Lajos

A második világháború után, 1947-ben a Sepsiszentgyörgyi Iparosotthon fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte. Az ünnepi alkalomra a vezetőség tablót készíttetett azokról, akik az otthont irányították, és gazdasági fellendüléséért cselekedtek. A tablón látható vezetőség és tisztségük a következő: