A Sepsiszentgyörgyi Iparosotthon vezetői 1947-ben — Józsa Lajos

2009. augusztus 25., kedd, Magazin

A második világháború után, 1947-ben a Sepsiszentgyörgyi Iparosotthon fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte. Az ünnepi alkalomra a vezetőség tablót készíttetett azokról, akik az otthont irányították, és gazdasági fellendüléséért cselekedtek. A tablón látható vezetőség és tisztségük a következő:

Bodor Andor elnök, Gecse Ferenc tiszteletbeli elnök, Turóczi Ernő alelnök, Nagy Sándor vezetőségi tag, Vikárius Árpád tag, Lurcz Gyula titkár, ipartestületi elnök, Orendt Gyula gazda, Kernászt József számellenőr, Hamza József pénztárnok, Papp András számellenőr, Szénégető József számellenőr, Magyari Ferenc tag, Szabó Sándor tag, Bodó Dezső tag, Badiczki László tag, Szép Mihály tag, Lövenberger Gyula tag, Szigyártó Béla tag, Bács János tag, Straff Gyula tag, Szász Károly tag, Szász Imre tag, Sinka László tag, Bordás József tag.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-25: Magazin - x:

Ismét venezuelai lány a világszépe

A szintén venezuelai Dayana Mendoza, a tavalyi világszépe Stefania fejére helyezi a koronát, amit izgalmában rögtön le is vert...
Akárcsak tavaly, idén is venezuelai lány nyerte a Miss Universe szépségversenyt, amelyet ezúttal a Bahama-szigeteki Atlantis Hotelben rendeztek meg.
2009-08-25: Magazin - x:

Rekordhőmérsékleten a világ tengerei

Rekordot ért el a világ tengereinek és óceánjainak átlaghőmérséklete júliusban: 1880 óta, amióta mérik, nem volt ilyen magas a vizek hőmérséklete. A júliusi átlag 17 Celsius-fok volt — számolt be csütörtökön a washingtoni székhelyű National Climatic Data Center (NCDC). A tengervizek eddigi legmagasabb átlaghőmérsékletét 1998-ban mérték, akkor az El Nino-hatás gondoskodott a hőmérséklet megugrásáról.