Fürdőruhás pingvin

2009. augusztus 26., szerda, Magazin
Fürdőruhás pingvint tartanak Hampshire-ben, egy brit vadasparkban: a madár kopasz, ezért adtak rá melegítő öltözéket.

Ralph a neve, ebből következően hím, és ennek is betudhatóan nem bikinit csináltattak neki, de nem is csupán úszónadrágot, hanem nyaktól térdig érő öltözéket. A pingvin nem hordja állandóan fürdőruháját, évente csak három hétig. Nem azért, mert csak akkor fürdik, hanem mert csak akkor nincs tolla. Fajtáját tekintve Humboldt pingvin, ezek fokozatosan cserélik tollazatukat, ám Ralph egyik napról a másikra ,,kivetkőzik" magából, lehányja frakkját. Csupasz bőre súlyosan leéghet a napon, ha nincs rajta ruha. A pingvin egyébként makkegészséges, a szakértők nem értik, miért bújik ki villámgyorsan a tollából. Gondozói először fényvédő krémekkel kenegették, de úgy találták, hogy azt lemossa a víz, ezért döntöttek a pingvinfürdőruha mellett — adta hírül a Daily Mail brit lap. Ralphtól idegenkedtek cimborái, amikor először megpillantották ,,kicsípve", de miután rájöttek, hogy a gumiruhás lény még mindig ő, nem foglalkoztak vele.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-26: Magazin - x:

Fertőzés okozhatta Mozart halálát

A 35 éves korában elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart halálát valószínűleg Streptococcus-fertőzésből származó szövődmények okozták — állapította meg egy holland kutatás.
2009-08-26: Magazin - x:

Új tinidivat: önakt

Sextingnek hívják Amerikában a tinédzserek legújabb divatját: interneten és mobiltelefonon teszik közzé az önmagukról készült meztelen, félmeztelen fotókat.