Újabb kiadványokKovászna Megye Turizmusáért - Kisgyörgy Zoltán

2009. szeptember 2., szerda, Gazdaság

A nyárutóra és az őszelőre időzítette és jelentette meg újabb rangos és szép kivitelezésű reklámkiadványait, szóróanyagát a megyei tanács keretében működő Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület.

A Háromszék, a borvíznagyhatalom kétnyelvű kiadványt (térkép és szöveg) előbb Sepsiszentgyörgy turisztikai térképe, majd a Háromszéki Panziók Egyesületének (HPE) reklámkiadványa követte. A sort most két új kiadvány folytatja. A Kulturális Háromszék kétnyelvű (magyar, román), melyben színes megyetérképen az egykori három közigazgatási székre, Erdővidékre és Bodzavidékre lebontva mutatják be a kulturális értéket képviselő, általános érdeklődésre számot tartó idegenforgalmi objektumokat, a népi mesterek műhelyeit, az új és állandó jellegű kiállításokat, a magángyűjteményeket, arborétumokat, a Háromszéki Magyarok Emlékparkját, emlékházakat stb. Az Aktív Turizmus Háromszéken című térkép ismerteti a háromszéki gyalogtúrákat szolgáló jelzett turistaösvényeket, a sítúrázás és a védett területen való barangolás lehetőségeit-színtereit, a terepbicikliutakat, az off-road típusú kalandtúrák kínálatát, a vadász- és lovasturizmus színtereit, a kajakozás és barlangászat lehetőségeit. A hátlapon lévő művészi fényképfelvételeket Albert Zoltán, Papucs András, Bagoly Levente, Gazda Zoltán készítette. A tartalomért ezúttal is a geográfus szakember Albert Zoltán, Csoma Szidónia és Liliana Marincea, a megyei tanács munkatársai felelnek.

A háromszéki turisztikai irodalom ismeretében elmondhatjuk, hogy az eddig megjelent öt idegenforgalmi tájékoztató kiadvány mérföldkövet jelent ebben a témakörben, időnkénti felújítása időszerűnek mutatkozik. Bár a kiadó az említett egyesület, a térkép kolofonján ott szerepel a sepsiszentgyörgyi Turisztikai Informá­ciós Iroda elérhetősége is.

A kiadványok megjelenését a megyei tanács és a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal tette lehetővé. Beszerezhetők a sepsiszentgyörgyi Turisztikai Információs Irodában (Szabadság tér 7. szám) — tájékoztatott Albert Zoltán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-09-02: Gazdaság - x:

Bogyók (Jegyzet) - Simó Edmund

Ahogy véget ér a nyár, és ,,kopog az ősz az ablakon", ahogy megérkezik az ,,emberek" elsője, hírnöke, a mézédes gyümölcsökre, bogyókra szálló darazsak dongásával együtt zsongnak fel bennem, valahol szívem tájékán, halhatatlan verssorok.
2009-09-02: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Megújuló energia előállítása és hasznosítása (Felső-háromszéki Vállalkozói Napok) - Iochom István

Kézdivásárhelyi Expó — gazdag kínálat és tartalmas kísérőrendezvények
A Felső-háromszéki Vállalkozói Napok keretében nem csak az Expó vonzotta a közönséget, hanem több szakmai konferenciára is sor került.