Felső-háromszéki Vállalkozói NapokMegújuló energia előállítása és hasznosítása - Iochom István

2009. szeptember 2., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Kézdivásárhelyi Expó — gazdag kínálat és tartalmas kísérőrendezvények

A Felső-háromszéki Vállalkozói Napok keretében nem csak az Expó vonzotta a közönséget, hanem több szakmai konferenciára is sor került.

Szombaton a Megújuló energia előállítása és hasznosítása címmel tartottak értekezletet, amelyen olyan személyiségek vettek részt, mint Sógor Csaba európai parlamenti képviselő, Antal István parlamenti képviselő, Bogár Ferenc, a Magyar Köztársaság bukaresti nagykövetségének külgazdasági attaséja, Nicolae Popa, a Regionális Energiaügynökség (ARCE) területi vezetője, valamint File Sándor, a magyarországi Tisza Szövetkezet gazdasági vezetője. Házigazdaként Bagoly Miklós Levente, a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozások Szövetségének elnöke és Vajda Lajos, a Kovászna megyei Green Energy Egyesület elnöke köszöntötte a konferencia résztvevőit.

A meghívottak a megújuló, intelligens energiák bevezetésének lehetőségéről beszéltek, nagyító alá kerültek a romániai törvények és támogatási lehetőségek, valamint a Tisza Szövetkezet elnöke az anyaországi követendő példákra hívta fel az érdeklődők figyelmét. Vajda Lajos tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Kovászna megyében már beindult az energiafűz termesztése, vannak ültetvények és — amint az előadások folyamán kiderült — potenciális piac is az értékesítésre. Az esemény kapcsán az EP-képviselő elmondta: bár a téma nem kifejezetten az ő szakterülete, azért igyekszik tájékozódni, és megígérheti, hogy az Intelligens Energia Program áprilisi előterjesztésekor tájékoztatni fogja vendéglátóit a követelményekről, változásokról. Ez a program az EU klímaváltozási és energia-célkitűzéseinek megvalósítását segítő tájékoztatási és az eredmények elterjesztését szolgáló projekteket támogat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-09-02: Gazdaság - x:

Kovászna Megye Turizmusáért (Újabb kiadványok) - Kisgyörgy Zoltán

A nyárutóra és az őszelőre időzítette és jelentette meg újabb rangos és szép kivitelezésű reklámkiadványait, szóróanyagát a megyei tanács keretében működő Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület.
2009-09-02: Pénz, piac, vállalkozás - x:

A komplex rendszerekhez való csatlakozást is támogatja (Corvinus Zrt.) - Ferencz Csaba

A magyarországi Corvinus Zrt. a közvetlen vállalkozásösztönzés mellett abban kíván segíteni, hogy a komplexebb rendszerekhez való kapcsolódást is elősegíti — mondta a Felső-háromszéki Vállalkozói Napok keretében tartott konferencián Somogyiné Lesták Ágnes (képünk). A Corvinus Zrt. vezérigazgatója szerint a magyar állam gazdaságfejlesztési támogatásának rendkívül fontos társadalmi vetülete van.