Esküvői roham

2009. szeptember 12., szombat, Magazin

Az esküvői láz nem csak Kínában tombolt, hanem mindenütt, ahol kínaiak élnek. Felvételünk Kuala Lumpur (Malajzia) egyik temploma előtt készült szerdán. (Fotó: AFP/Saeed Khan

Párok tízezrei keltek egybe szerdán Kínában, a kilences szám ugyanis a hosszú életet jelképezi. A 2009. 09. 09-es dátumtól ezért a jegyesek házasságuk örökérvényűségét remélik.

A jövendőmondók az ezen a napon házasodóknak hosszú és boldog, közös életet jósolnak. Csak Kanton dél-kínai városban több mint 6100 pár lépett a házasság kötelékébe. De más városokból is hasonlóan heves esküvői lázról számoltak be. A szállodákat és éttermeket már hónapokkal korábban lefoglalták. Az anyakönyvi hivatalok meg is hosszabbították aznapra nyitvatartási idejüket, és több dolgozót hívtak be.

Három héten belül újabb esküvői rohamra számítanak Kínában. Sokan ugyanis október 1-jén, a Kínai Népköztársaság megalapításának hatvanadik évfordulóján akarják összekötni életüket. Még így sem éri el az esküvők száma az egy évvel ezelőtti augusztus 8-i adatokat. A pekingi olimpiai játékok nyitónapjának dátumában ugyanis három darab nyolcas szerepel, s ez a szám nem csak szerencsét, hanem gazdagságot is ígér a babonás kínaiaknak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-09-12: Magazin - x:

Annie Leibovitz veszíthet

A fotográfus egyik közismert, provokatív és újszerű (később sokan utánozták) felvétele előtt, amely az előrehaladott terhes Demi Moore-t ábrázolja. (Fotó: AFP/File/Philippe Desmazes)
Annie Leibovitz, a neves amerikai fotográfus, aki elsősorban a zenészekről és más hírességekről készült felvételekkel vált ismertté, elveszítheti munkáinak szerzői jogát és teljes vagyonát, ha nem törleszti a kedden lejárt 24 millió dolláros (70 millió lej) hitelét. A kölcsönadó a manhattani székhelyű Art Capital Group (ACD), amely rövid lejáratú hiteleket nyújt, ingatlanokat és művészeti alkotásokat fogadva el biztosítékként.
2009-09-12: Közélet - x:

A tanszabadság pár röpke éve (1944—1945) — B. Kovács András

A dálnoki iskola
Folytatjuk tallózásunkat az iskolák államosításáig tartó történelmi korszak sajtójában annak bizonyítására, hogy a II. világháború utáni pár évet Erdélyben az ún. proletárdiktatúra bevezetéséig a polgári demokrácia számottevő hagyományának kell tekintenünk, még akkor is, ha magyar vonatkozásban főleg baloldali pártok tudtak csak érvényesülni a közéletben.