Bodosi faluünnep — Hecser László

2009. szeptember 14., hétfő, Közélet

Zsákban futás Bodosban

Mindössze a helyi közösség bevonásával és vállalkozók segítségével szerveztek másodszorra is falunapot szombaton Bodosban. Józsa József főszervező szerint bebizonyosodni látszik, hogy kevés pénzből is lehet örömszerző eseményt szervezni. Az istentiszteletet követően a Budai József pomológus szülőházán elhelyezett emléktáblát koszorúzták meg, délután és este a kántori lak udvarán zene, közösségi játékok és mulatság következett.

Reggel — mintegy ébresztőként — a falu végétől indulva a Csala kürtje fúvószenekar zenéjére a baróti Tanulók Háza Princess mazsorettcsoportja vonult fel Bodos utcáin a templomig. Sándor István református lelkész igehirdetésében az egyház összetartó erejéről beszélt. A hetven esztendeje elhunyt Budai Józsefre emlékezve Józsa Jó­zsef kiemelte: a híres pomológus munkája és tudományos eredményei még mai szemmel is jelentősnek mondhatók, így a kései utódoknak jó példával szolgálhat. Barót volt alpolgármestere, jelenlegi önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: a nehéz gazdasági helyzet ellenére Bodosban látható a fejlődés, hiszen az elmúlt esztendőkben aszfalt került az útra, a régi, rozoga híd helyett erős, megbízható átkelő épült, s a patak partját is megszilárdították. A délutáni óráktól a kántori lakás udvarán zene mellett a gyermekek és fiatalok közösségi játékokban vettek részt, a felnőttek pedig a lacikonyhák körül örültek az együttlétnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-09-14: Közélet - x:

Az iskolakezdés ára — Demeter J. Ildikó

Gyermekenként száz lejen alul az sem igen úszhatja meg a tanévkezdést az idén, akinek még maradt használható táskája, tolltartója, egyéb felszerelése tavalyról — létezik ugyan 35 lejes kezdőcsomag is, de az a legszükségesebbeket sem tartalmazza (a füzetek és írószerek mellett sok egyéb is kell még a tanuláshoz), az olcsó hátitáskák pedig a tapasztalat szerint karácsonyig sem bírják a terhelést.
2009-09-14: Közélet - x:

A hétvége hírei — Mózes László

A brandenburgi miniszterelnök köszönete
Köszönetet mondott Magyarországnak a húsz évvel ezelőtti határnyitásért Matthias Platzeck, Brandenburg tartomány miniszterelnöke, a Német Szociáldemokrata Párt korábbi vezetője. Platzeck visszaemlékezett a két évtizeddel ezelőtti időkre, így arra, hogy a szeptember 10-i határnyitás éjszakáját Budapesten töltötte.