TollraforgóGarázda fiatalok - Simó Erzsébet

2009. szeptember 18., péntek, Közélet
Éjszaka csavargók, leginkább neveletlen és pénztelen suhancok garázdálkodnak az amúgy csendes Szemerja negyedben. Néha újabb firkákkal ,,ékesítik" a szabad falfelületeket, esetenként betörik egy-egy földszinti lakás ablakát, máskor vaslábtörlőket lopnak a tömbházak bejárata elől, s eladják a Rematnak, azaz a hulladékgyűjtő vállalatnak.

Né­hány lejért. És megkeserítik két-három lépcsőház lakóinak életét. Legutóbb múlt héten történt hasonló. Még mielőtt megérkezett az időközben riasztott közösségi rendőrség, egyik lakó kiment a Remathoz, s meg is találta a lábtörlőket, melyeket csak a vas árának megtérítése, vagy 26 kilogramm hulladékfém beszállítása után adták volna vissza. Mert üzlet az üzlet, ők fizettek érte, nem maradhatnak a kárral.

A garázda fiatalok jelentik egyik gondot, a másikat, hogy a hulladékgyűjtő vállalat kanálisfedők és -rácsok kivételével bármit átvehet, nincs megszorítás. Így kerülhet használatban lévő lábtörlőktől vasúti sínekig minden, színesfémdrótok, de akár szobrok is a Remathoz. Annyi igaz, tudtuk meg Hadnagy Istvántól, a közösségi rendőrség igazgatójától, hogy minden ,,szállítónak" az áru átadásakor, a számla kiállításakor fel kell mutatnia személyazonossági igazolványát. Tehát, ha a rendőrség is nyomozni kezd, nyakon csíphetik a garázdákat, ha valóban meg akarják előzni a nagyobb bajt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-09-18: Közélet - x:

Félmillió euróra vásárolt gépeket a Tega (Tisztább Sepsiszentgyörgyért) - Váry O. Péter

Négy új, a városi köztisztaság hatékonyságának növelését biztosító gépet mutattak be tegnap a Tega köztisztasági vállalatnál, egyik-másikukkal már találkozhattak a városlakók Sepsiszentgyörgy utcáin.
2009-09-18: Közélet - x:

Zene és pezsgő Árkoson

Szereti a szimfonikus zenét? Akkor jöjjön Árkosra. Nem szereti a szimfonikus zenét? Akkor is jöjjön Árkosra.