Föld-kerülés után

2009. szeptember 19., szombat, Magazin

Három év alatt negyven országot érintett, 30 000 tengeri mérföldet, azaz 55 000 kilométert tett meg három óceánon és tucatnyi tengeren hatméteres Carina 19-es típusú vitorlásával a 29 esztendős Méder Áron, aki várhatóan ma délután érkezik vissza Koper (Szlovénia) kikötőjébe.

Méder István, Áron édesapja elmondta: a 39 éves hajó a megérkezése után először a Dunára kerül, s az Európa hajó mögött egy kis pontonon ,,piheni ki fáradalmait", hogy azok is megnézhessék, akik nem tudtak Koperbe lemenni a nagy utazó érkezésére. A magyar vitorlázó, aki 2006. szeptember 24-én indult világ körüli útjára, számos egzotikus helyre eljutott, amelyek közül a honlapján írt élménybeszámolóiban kiemelte Pápua Új-Guineát, ahol a lakosok életében a mai napig jelen van a mágia és a varázslás. A Galápagos-szigeteken a fantasztikus élővilág ragadta magával, a Karib-tengeren a karneválok, míg Ausztráliában ugyancsak a gazdag természet.

A három év alatt számos barátságot kötött a magyar hajós. Köztük egyik legemlékezetesebb volt számára egy polinéz lakosé, aki a Heke moana nevet adta neki, ami szabad fordításban azt jelenti: óceánokon át szörföző.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1341
szavazógép
2009-09-19: Magazin - x:

Új Dan Brown-regény

Hat évvel a könyvpiacot megrengető A Da Vinci-kód sikere után a könyvszakma megint Dan Browntól várja a könyveladások felpezsdülését, ami nem kis nyomással nehezedik a kedden boltokba került The Lost Symbol írójára.
2009-09-19: Magazin - x:

Julia Roberts a Camorra ellen

A színésznő személyes varázsa is elég volt a nápolyi maffia legyőzéséhez: Julia Roberts a dél-olasz városban forgatta Eat, pray, love című filmjének egyes jeleneteit, a híresség jelenlétének hírére pedig még a Camorra is pihenőt hirdetett.