James Bond a libamáj ellen

2009. szeptember 22., kedd, Magazin

Roger Moore brit színész, a felejthetetlen James Bond (és Angyal) újra csatába indult a libamáj ellen, elítélte előállításának módját, és nevetségesnek minősítette fogyasztását.

A színész levelet írt a londoni Selfridges igazgatójának, felajánlva, hogy megvásárolja az áruház teljes libamájkészletét, mivel ez az ínyencség a libák tömésének eredménye. ,,A kereskedelmi forgalomba kerülő libamáj beteg máj" — jelentette ki a ma 82 éves Roger Moore a Channel 4 tévében. ,,Az az ötlet, hogy egy beteg szervet fogyasszunk, teljesen nevetséges, de ha arra gondolunk, hogyan állítják elő, akkor még aljas is" — háborgott a legendás 007-es ügynök egykori megszemélyesítője. Ezért, mondta, kész megvásárolni a Selfridges teljes libamájkészletét, persze azzal a feltétellel, hogy az igazgató megígéri neki: nem fogja újra feltölteni a készletet. A színész mindeddig nem kapott választ ajánlatára. ,,Talán nem volt pénz a válaszlevél bélyegére" — jegyezte meg gúnyosan az egykori 007-es ügynök.

A Selfridges azonban nyilatkozott a Channel 4-nek, közölve, hogy vizsgálatot indít annak kiderítésére, történt-e bármiféle törvénysértés a libamáj előállítási folyamatában. A polcokon azonban marad a libamáj, mert karácsony előtt óriási iránta a kereslet — fűzte hozzá az áruház közleménye.

Roger Moore a brit Angyal sorozat hősének, Simon Templarnak a megtestesítésével vált híressé. James Bond szerepét 1973-ban vette át Sean Connerytól, a 007-es ügynök szerepét elsőként alakító elődjétől. Az elmúlt években Roger Moore humanitárius céloknak szentelte tevékenységét, többek között az UNICEF jószolgálati nagyköveteként a hátrányos helyzetben lévő gyermekek javára gyűjtött adományokat. A színész támogatja a PETA állatvédő szervezetet is, amely kampányt folytat a libamáj előállításához alkalmazott tömés ,,kegyetlensége" ellen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-09-22: Magazin - x:

Az utolsó azték uralkodó a British Museumban

Cortés és Moctezuma egy festményen
Az utolsó azték uralkodóról nyílt kiállítás a British Museumban. II. Moctezuma félistenként uralkodott a mai Mexikó központjában a spanyol hódítók megérkezéséig.
2009-09-22: Riport - x:

Ellenszélben a válsággal — Kisgyörgy Zoltán

Épül a szivattyúállomás Málnáson
Van önkormányzat, amely számára lehangoló a gazdasági válság szigora-nyomora, van olyan is, amely nyitott vitorlákkal — ellenszélben — hajt szembe a recesszió egyre erősödő viharával, s abban bízik, hogy az önerőből spórolt pénzalap, a helyi tartalékok és források hozadéka, azok kihasználása és feltárása, a székely kaláka, a közösségi erő és a jóakaratú támogatók révén elkerülhetők a lehangoló pillanatnyi aggályok, ellenszélben is szembe lehet és szembe kell nézni a gazdasági válsággal. Nem tagadják Málnás községben, hogy az eddigi sikerek után kissé lehangoló a sokasodó nehézség, a gombamód megjelenő válságkezelő hazai program megszorításai, és mégis az utóbbit — a derűlátó megközelítés útját választották. Milyen ez az út? — e kérdésre kerestük a választ a három településből álló községben.