Századik születésnap a munkahelyen

2009. október 1., csütörtök, Család
Astrid Thoenig egy biztosításokkal foglalkozó amerikai vállalatnál több mint harminc éve kezeli a telefonhívásokat, rendezi a számlákat, a fizetési papírokat és a különböző hivatalos iratokat.

Szeptember 24-én munkáját azonban sorra megzavarta a virágcsokrokkal, csokoládéba mártott eperrel és üdvözlőlapokkal érkező futárok hada, holott szerinte ez a nap sem volt különb a többinél. ,,Nem érzem magam öregnek, és nem is vagyok az" — magyarázta az 1909. szeptember 24-én Bloomfieldben született hölgy.

Thoenig családjában nem ritka a hosszú élet: bár az 1918—19-es, spanyolnáthának nevezett influenzajárvány tízéves nővérét és édesapját is elvitte, azonban a család életben maradt tagjai közül édesanyja 101 évesen, másik testvére pedig 95 évesen hunyt el.

Néhány évvel ezelőtt a tudósok is megkeresték őt, vérmintát vettek tőle, mint a világ legpusztítóbb járványának egyik utolsó túlélőjétől.

A svéd bevándorlók gyermekeként született hölgy a hosszú élete titkát erős testalkatában, a csodálatos családjában, valamint abban látja, hogy még most is dolgozni jár, és ezzel az elméjét is formában tartja.

(MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-01: Család - x:

A magas koleszterinszint veszélyei

Ha valakinek a negyvenes éveiben magas a vérkoleszterin-szintje, nemcsak a szívinfarktusra van fokozott esélye, hanem Alzheimer-kór kialakulására is. A finn, svéd és amerikai kutatókból álló munkacsoport vizsgálatának eredményeit a Dementia and Geriatric Cognitive Disorders folyóirat közölte.
2009-10-01: Család - x:

A világ legsavanyúbb képe

A győztes vetélytársai között
Helybeli nyerte idén a savanyúábrázat-világbajnokságot. A viadalt Nagy-Britanniában, Egremont városában rendezik meg évente.