A világ legsavanyúbb képe

2009. október 1., csütörtök, Család

A győztes vetélytársai között

Helybeli nyerte idén a savanyúábrázat-világbajnokságot. A viadalt Nagy-Britanniában, Egremont városában rendezik meg évente.

A verseny története 1297-re nyúlik vissza, azaz 712 évre. A népi legenda szerint annyira savanyú és keserű volt abban az esztendőben az alma, hogy az őszi terményvásárban mindenki csak fintorgott.

Az idei bajnok, Gordon Blacklock régi versenyző. Tizenhárom éve mindig indul, de most diadalmaskodott először. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-01: Család - x:

Századik születésnap a munkahelyen

Astrid Thoenig egy biztosításokkal foglalkozó amerikai vállalatnál több mint harminc éve kezeli a telefonhívásokat, rendezi a számlákat, a fizetési papírokat és a különböző hivatalos iratokat.
2009-10-01: Család - x:

Az ember bolond természete

Segítsen a nagykövetség!
Nagykövetség? Kérem, segítsenek! Megnagyobbíttattam a mellem, de nem tetszik a mérete! — egyebek között ezzel hívták fel a brit külképviseletek egyikét.