Az ember bolond természete

2009. október 1., csütörtök, Család

Segítsen a nagykövetség!

Nagykövetség? Kérem, segítsenek! Megnagyobbíttattam a mellem, de nem tetszik a mérete! — egyebek között ezzel hívták fel a brit külképviseletek egyikét.

A különleges és a követség dolgozóinak életét megkeserítő igények csokrát a brit külügyminisztérium tette közzé. Nagy-Britanniá­nak 261 diplomáciai képviselete van szerte a világban, viszont akadnak furcsán gondolkodó brit turisták, így nem unatkozik egyik követség sem. Az, hogy elvesztett napszemüvegek megkereső vállalkozásának tekintik jó páran a követségeket, már megszokott, de segítséget kérni mellnagyobbítás korrigálásában igencsak meghökkentő. Akadt olyan brit, aki befőzési tanácstalanságában fordult a követséghez: megkérdezte, hogy milyen arányban cukrozza a gyümölcsöt a dzsemhez. Egy szülő nevelési tanácsot kért: miként tudná móresre tanítani rosszalkodó fiát, másvalaki elégedetlen volt a helyi valutaárfolyammal, és az átváltás megváltoztatását igényelte a követségtől. Mely ilyen esetekben természetesen tehetetlen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-01: Család - x:

A világ legsavanyúbb képe

A győztes vetélytársai között
Helybeli nyerte idén a savanyúábrázat-világbajnokságot. A viadalt Nagy-Britanniában, Egremont városában rendezik meg évente.
2009-10-01: Nemzet-nemzetiség - x:

Sok még a tennivaló a csángó falvakban (Székely tanítók Moldvában) - Fekete Réka

,,A negyedik tanévet úgy kezdem Frumószán, egyszer sem gondoltam, hogy el kéne menni." ,,Nem tudom, hogy hány évig maradok még Csíkfaluban, de reméljük, még kitartok." ,,Még nem gondolok a megállapodásra, valamiért úgy érzem, hogy a kósteleki munkám jót tesz az életemnek." Három olyan sepsiszentgyörgyi fiatal tanító gondolatai ezek, aki néhány éve moldvai falvakban tanítja a csángó gyermekeket magyarul írni és olvasni.