Nyári orgona

2009. október 8., csütörtök, Család

Nemrég tűnt fel kertészeink jóvoltából Sepsiszentgyörgyön is a nyári orgona parkok szegélycserjéjeként, kellemes színfoltot adva, együtt a többi cserjével.

A nyári orgona (Buddleja davidii) akár famagasságra (5 méter) is megnövő lombhullató cserje. Lila, kékes, végálló bugába tömörülő virágzata pártacsövű, négyszirmú, pillangók látogatta virágból alakul. Sötétzöld levelei kihegyezettek, lándzsaszerűek. Nincs semmilyen rokonságban az orgonával, mindössze virágzatának hasonlósága adta magyar elnevezését.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-08: Család - x:

Összefogtak a szülők - Fekete Réka

Jogaik megismerése és érvényesítése, a minőségi közoktatás biztosításának követése, az óvoda/iskola és a családok közötti kapcsolat erősítése, tájékoztatás, valamint a gyermekek jogainak védelme — többek között ezekkel a célokkal hozta létre megyeközponti szülők egy csoportja a Sepsiszentgyörgyi Szülők Egyesületét.
2009-10-08: Család - x:

Egyetlen erő, amely le tudja győzni a rákot, az immunrendszer (Egészség) - Fekete Réka

Minden betegnek joga van tudni, hogy a klinikai kezelés mellett léteznek más gyógymódok, amelyek nem károsak a szervezetre — indította múlt heti sepsiszentgyörgyi előadását az Ausztriában munkálkodó, magyarországi származású neves rákkutató, dr. Dávid Tamás.