A látás ­világnapja

2009. október 8., csütörtök, Család

2000 óta tartják október második csütörtökén az ENSZ Egészségügyi Világszervezete és a vakság megelőzésére alakult nemzetközi ügynökség Látás 2020: a látás joga jelszóval meghirdetett együttes akcióprogramjának kereté­ben.

A vakság, illetve a gyengén látás kialakulása az esetek nyolcvan százalékában megelőzhető, illetve hatásosan kezelhető, az akcióprogram célja, hogy 2020-ra az egész világon felszámolják a megelőzhető vakságot. Az optikai szakma újabban októberben rendezi meg a ,,látás hónapját", amelynek keretében vizsgálati pontokon lehet ingyenes látásvizsgálatot és szaktanácsadást kérni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-08: Család - x:

Egyetlen erő, amely le tudja győzni a rákot, az immunrendszer (Egészség) - Fekete Réka

Minden betegnek joga van tudni, hogy a klinikai kezelés mellett léteznek más gyógymódok, amelyek nem károsak a szervezetre — indította múlt heti sepsiszentgyörgyi előadását az Ausztriában munkálkodó, magyarországi származású neves rákkutató, dr. Dávid Tamás.
2009-10-08: Család - x:

Veszélyben az emberiség fejlődése

XVI. Benedek pápa legújabb enciklikájának gondolatai közül elsődleges az emberiség fejlődéséért való aggodalom — mondta Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a XVI. Benedek pápa Szeretet az igazságban című enciklikájának magyarországi bemutatóján Budapesten.