Háromszéki sikeres vállalkozások — Ferencz Csaba

2009. október 14., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Lapunkban immár évek óta külmunkatársként közölt interjúit s a viszonylag rövid életű gazdasági hetilapban, a Pénz & Piacban megjelent írásait gyűjtötte kötetbe Czompó János, a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Szakközépiskola tanára.

A sikeres vállalkozások tárháza az utóbbi tizenkét év termését hozza. A tizennégy fejezetbe osztott írásokban a többgenerációs vállalkozásoktól a külföldi tőkével működő vállalkozásokig olyan portrék szerepelnek, melyek a székely ezermesterek hagyományát vagy a ritka mesterségeket is felelevenítik. A könyv a különböző gazdasági ágazatokat is követi, a turisztikától a mezőgazdaságon, építészeten, faiparon át a szolgáltatásokig, de nem hiányoznak a fiatal vállalkozók, s azok, akik ,,mertek váltani", vagy éppen külföldi tőkebefektetés révén tudtak jól működő cégeket meggyökereztetni.

Czompó János könyvét október 28-án 18 órától a Berde Áron-szakközépiskola új iskolaműhelyében mutatják be.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-10-14: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Közgazdasági Nobel-díj

Elinor Ostrom amerikai kutató az első nő, aki közgazdasági Nobel-díjat kapott. Az Indiana állambeli Bloomington egyetem kutatója az amerikai Oliver E. Williamsonnal osztozik az elismerésen.
2009-10-14: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Válságban is fejlesztenek — Czompó János

Márkakereskedés — a fejlesztésben nincs megállás
A sepsiszentgyörgyi Bogyó Kft. a gazdasági világválság ellenére tovább fejlődik: harmadik márkakereskedésük beindításán dolgoznak. Ez a Dacia és a Fiat után a Ford lesz. 2004-ben nyílt meg a cég Dacia-szalonja és mechanikai műhelye, jelenleg közel száz munkakönyves alkalmazottat foglalkoztatnak. Az öt év alatt elért eredményekről kérdeztük a cég két tulajdonosát, Bogyó Csillát és Istvánt.