Terápia szenvedélybetegeknek

2009. október 15., csütörtök, Család
A marosvásárhelyi Bonus Pastor Alapítvány 2005 tavaszán nyitotta meg Ludas mellett, Magyarózdon a Terápiás Otthont.

Erdélyben egyedüli szervezet, mely hosszú távú bentlakásos terápiás programot biztosít magyar nyelven a szenvedélybetegeknek. Gyakran előfordul, hogy a sokadik sikertelen kórházi elvonókúra után megkeresik a munkatársakat, és érdeklődnek, általában ezzel a kérdéssel: ,,Mikor lehet befeküdni?" Amit még nem tudnak, hogy a Terápiás Otthon nem egy ,,befekvős" hely, hanem olyan terápiás közösség, ahol a terapeutákkal és a többi lakóval együtt keresnek megoldásokat a változás és gyógyulás érdekében. Folyamatosan vesznek fel a terápiára alkohol-, drog-, gyógyszer-, nikotinfüggőséggel, játékszenvedéllyel küzdő, változni vágyó 18—50 év közötti férfiakat.

November 9—20. között tartja idei utolsó rövid távú terápiáját az alapítvány Magyarózdon. Biztatjuk és várjuk azokat, akik úgy gondolják, szükségük van valamilyen terápiás programra ahhoz, hogy elindítsa őket egy új, szenvedélytől mentes életben. A rövid távú terápián férfiak és nők, valamint felnőtt hozzátartozók egyaránt részt vehetnek. Jelentkezési határidő: november 2.

Elérhetőségek telefonon: Kolozsváron: 0744 237 945, 0746 353 637, Marosvásárhelyen: 0265 254 460, 0365 420 384, 0741 313 512, Nagyváradon: 0771 269 390, Székelyudvarhelyen: 0723 779 378. (www.bonuspastor.ro)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-15: Család - x:

Hol háziasították a kutyát?

Egy amerikai genetikai vizsgálat szerint a kutya háziasítása is a modern ember bölcsőjében, Afrikában történhetett. Korábbi tanulmányok szerint ez Kelet-Ázsiában kezdődött, ám a legutóbbi kutatás, amely az afrikai kóbor kutyák DNS-vizsgálatán alapul, egészen másra enged következtetni — olvasható a Discovery News hírei között.
2009-10-15: Gazdaság - x:

Bevallották! (Tovább élő számmisztika) - B. Kovács András

Hihetetlen, illetve ez is csak Romá­niában történhetett meg! — ezt fűzhetjük hozzá ahhoz, ami a minimálbér körüli alkudozásokból felszínre került a minap.