Egyéves a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete - Iochom István

2009. október 22., csütörtök, Család
Kettős ünnepségen vettek részt a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai október 10-én a Vigadó kistermében.

Az egyesület megalakulásának első évfordulóját összekötötték az alma- és pityókaszüreti mulatsággal, kiállították a tagság által készített alma-pityóka süteményeket és ételféleségeket, valamint idei termésből kifaragott bábukat, figurákat és mesehősöket. Fülöp Magdolna, az egyesület elnöke beszámolt az egyesület egyéves tevékenységéről, és köszönetet mondott a nőknek, akik hozzájárultak az ünnepély lebonyolításához, évi munkájában segítették. Rácz Károly polgármester is méltatta az egyesület eddigi tevékenységét. Dr. Ambrus Ágnes magyartanár gratulált a nőknek, és a Pro Kézdi Egyesület részéről székely zászlót adott át Fülöp Magdolnának (felvételünk). Jó hangulat, táncos mulatság, tombolahúzás következett, az Apor Péter Iskolaközpont részéről pedig átszállítottak a Vigadóba egy nagy fazék meleg főtt burgonyát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-10-22: Család - x:

Ingyenes szűrővizsgálat - Fekete Réka

A nagy érdeklődés miatt novemberben is tart az Együtt az egészségért sepsiszentgyörgyi alapítvány szervezésében indított ingyenes vizsgálat a szív- és érrendszeri betegségek szűrésére.
2009-10-22: Család - x:

Az őszi erdő búcsúzó virága - Puskás Attila

Megyünk az avar borította, sárguló leveleket pergető, pihenni készülő lombok alatt. Színevesztett, elszáradt kórók őrzik emlékként az elmúlt nyarat. Csak sárga, csak barna, csak rothadó avar süpped a kabátunkba akaszkodó csupasz ágak alatt.