Ukrajnában nő az újinfluenzás betegek száma

2009. november 3., kedd, Világfigyelő
Ukrajnában 22 esetben igazolták hivatalosan a H1N1 vírus által okozott megbetegedést ― közölte tegnap az ukrán egészségügyi miniszter első helyettese.

Az egészségügyi minisztérium hétfő déli adatai szerint Ukrajnában eddig 67-en haltak meg heveny légúti fertőzésben és influenzában, a hivatalosan regisztrált betegek száma elérte a 255 000-et, közülük 15 000-et kórházban kezelnek, 170 beteg állapota súlyos.

Kárpátalján hétfőre meghaladta a hétezret azoknak a betegeknek a száma, akik heveny felső légúti fertőzéssel és influenzás tünetekkel fordultak orvoshoz, az elmúlt nap folyamán közel kétezerrel nőtt a betegek száma a régióban. A kárpátaljai egészségügyi főosztály legfrissebb adatai szerint a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében 7100 a heveny felső légúti fertőzésben és influenzában megbetegedettek száma, akik közül 345-öt kezelnek kórházakban. Vasárnap 1754 új beteg fordult orvoshoz a régióban. A regisztrált betegek között 1800 az iskoláskorúnál fiatalabb, és 2400 az iskoláskorú gyerek.

Ukrajna 2,5 millió dollárért vásárolt Tamiflu gyógyszert Svájcban az új influenza elleni harcra — közölte a kormány tegnap, egy nappal azután, hogy Viktor Juscsenko elnök a nemzetközi közösségtől kért segítséget az ukrajnai influenzajárvány elleni küzdelemhez. A szállítmány hétfőre virradó éjjel érkezett Ukrajnába. Julija Timosenko kormányfő elmondta, hogy immár 650 000 adag ilyen vírus elleni készítmény van az országban, ami két-háromszorosan meghaladja a várható szükségletet. Szavai szerint a mostani szállítmány 300 000 adag Tamiflu gyógyszert tartalmaz, amelyet adagonként 8,5 dollárért szereztek be, s kormánya tervezi még egy ugyanilyen szállítmány beszerzését.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-03: Magazin - x:

García Lorcát exhumálják

Spanyol szakértők megkezdték annak a tömegsírnak az exhumálását, ahol feltehetően Federico García Lorca, a 20. századi költészet kiemelkedő alakja is nyugszik. A sírfeltárás előkészítését a terep megtisztításával kezdték el — mondta el Sara Gil archeológus, a szakértői csoport tagja, ennél többet azonban nem árult el a munkálatokról.
2009-11-03: Világfigyelő - x:

Vajdasági megemlékezés az 1944-es megtorlás áldozatairól

Megemlékezést tartottak vasárnap a vajdasági Csúrogon az 1944-es magyarellenes megtorlás áldozatairól. Idén a 16. keresztet állították fel a Vajdaság dél-bácskai körzetében található, zömében szerbek által lakott Csúrog (Curug) melletti sintérgödörnél, ahol a hozzátartozók az 1944-es magyarellenes megtorlások áldozataira emlékeztek. Az elmúlt másfél évtizedben felállított mindegyik keresztet ismeretlenek megrongálták és elvitték a helyszínről.