Stresszek stressze: kedd délelőtt

2009. november 5., csütörtök, Család
Felmérés szerint a kedd 11 óra 45 perc jelenti a legstresszesebb és legmélabúsabb időszakot a munkában ülők számára.

„Az emberek általában a hétfőt tartják a hét legrosszabb napjának, ám úgy tűnik, hogy valójában ez nem igaz, és a hétfői napon való végigevickélés csupán azt jelenti, hogy a kedd még rosszabb lesz mind a munkaterhelés, mind a stressz-szint szempontjából" — mondta a felmérést végző cég vezérigazgatója. Szerinte az emberek ma már olyan felpörgetett életet élnek, amelynek elkerülhetetlen velejárója a stressz, különösen, ha a munkáról van szó.

A kedd 11 óra 45 perc az az idő, amikor a dolgozók szembesülnek a hét hátralevő részében még rájuk váró feladatokkal, és emiatt a stressz-szintjük is emelkedésnek indul. A tanulmány továbbá arra is fényt derített, hogy általában ez az a nap, amikor az emberek hajlamosabbak végigdolgozni az ebédszüneteiket, felismerve, hogy milyen sűrű hét vár még rájuk. A felmérésben részt vevő háromezer brit felnőtt 53 százaléka vallotta be, hogy szívesen végiglébecolja a hétfői napot, és minden tizedik beismerte, még feladatait is képes elnapolni, hogy helyettük a hétvégét megörökítő képeket nézegesse. Majdnem minden ötödik alkalmazott pedig túlórát vállal kedden, hogy így hozza be a hétfői lemaradást.

Míg a britek mintegy fele stresszel a munkahelyén, addig egy átlagos alkalmazott mentális és érzelmi feszültségként éli meg a napi nyolc óra munkát. Az emberek 23 százaléka mindennap idegeskedik a munkahelyén. Nagyjából ugyanennyien a rájuk nehezedő munka terhét tartják felelősnek a stresszért, míg minden ötödik megkérdezett egyszerűen a munkájával együtt járónak tekinti azt. A felmérésben megkérdezettek 12 százaléka a főnökét, kilenc százaléka pedig munkatársait okolja a munkahelyi feszültségért.

A táplálkozási szakértőként tevékenykedő Fiona Hunter szerint elkeserítő, hogy mennyi ember szenved a stressztől, amely nem csupán egészségtelen táplálkozáshoz, de komoly emésztőrendszeri problémákhoz is vezethet. (MTI—i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-11-05: Család - x:

Egészségmegőrzés keleti módszerrel - Magdás Emese

A tai-csi közel háromezer éves egészségmegőrző rendszer. Alapja egy sajátos mozdulatsor, amelyet a gyógyulni vágyó betegek, illetve az egészségükkel aktívan törődni kívánó egészséges emberek rendszeresen gyakorolnak.
2009-11-05: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Kelendő a székely bútor - Hecser László

Borbáth Sándor már a hetvenes években kisiparosként dolgozott, az átütő sikerre évtizedeket kellett várnia, ám ma már szépen virágzó vállalkozással büszkélkedhet.