KézdivásárhelyKözterületen tilos a gépkocsi-árusítás - Iochom István

2009. november 6., péntek, Közélet

Kézdivásárhely önkormányzata Rácz Károly polgármester javaslatára legutóbbi ülésén a város köz- és magánterületén eladásra kiállított személygépkocsikról is határozott.

Eszerint a város területén tilos lesz közterületen, parkolókban, járdákon, zöldövezeteken és az úttesten eladásra szánt személygépkocsikat kiállítani. Ha a prefektúra nem emel kifogást a határozat ellen, már e hónap második felében életbe lép, és a közösségi rendőrség munkatársai a bírságolást is elkezdik.

A pénzbüntetés 500 és 1000 lej közötti, és a járművet kötelező módon el kell szállítani a közterületről. A kocsitulajdonosnak a büntető jegyzőkönyv kiállításakor helyben vagy 48 órán belül a kiszabott bírság felét kell törlesztenie, ellenkező esetben a teljes összeg kifizetésére köteles. Abban az esetben, ha nem lehet kideríteni, hogy ki a kocsi tulajdonosa, a polgármesteri hivatal az autók bejegyzésével és a jogosítványok kiadásával foglalkozó megyei iroda segítségét veszi igénybe.

Jelenleg a város területén a kocsikereskedő cégek, illetve zömé­ben magánszemélyek több tucat autót kínálnak eladásra, legtöbbet a parkolókban. Ennek a jelenségnek akarnak véget vetni, és rávenni az árusokat, hogy csak hivatalos helyeken kínálják eladásra járműveiket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-11-06: Közélet - x:

Benépesül a Mikes utcai tömbház - Demeter J. Ildikó

A lakásokat már kiutalták, a fűtést beindították, múlt héten megkezdődött a beköltözés a Mikes utcai szociális tömbházba.
2009-11-06: Közélet - x:

Szolgáltatási szakembereket képeznek (Harmincöt éves a Berde Áron-iskola)

Üzletben, bankban, pénzügyi intézményekben, vendéglátó-ipari egységekben, a gazdasági élet szinte minden területén találkozni munkavállalókkal, akik a sepsiszentgyörgyi kereskedelmi, később közgazdasági és közigazgatási szakközépiskolából indultak.