Harmincöt éves a Berde Áron-iskolaSzolgáltatási szakembereket képeznek

2009. november 6., péntek, Közélet
Üzletben, bankban, pénzügyi intézményekben, vendéglátó-ipari egységekben, a gazdasági élet szinte minden területén találkozni munkavállalókkal, akik a sepsiszentgyörgyi kereskedelmi, később közgazdasági és közigazgatási szakközépiskolából indultak.

A néhány esztendeje Berde Áron (1819—1892) nevét viselő intézményben alakulásától mostanáig közel ötezren végeztek, jelenleg hatszázhatvanhatan látogatják.

A szentivánlaborfalvi születésű neves jogász, közgazdász minden bizonnyal büszke lenne arra, a nevét viselő iskola éppen azt tanulta meg tőle, hogy a gazdasági életben minden szakma akkor sikeres, ha a képzés és a munkaerő-piaci kereslet összhangban áll. A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola ezt felismerte, és a kezdeti kereskedelmi szakmák mellett a vendéglátóipar, szállodaipar, szépségápolás, turizmus, közigazgatás számára is indított középfokú képzést, amit mára megtoldott akkreditált felnőttoktatással is. Testvériskolákkal, a helyi vállalkozói és vendéglátó-ipari szövetséggel, az iparkamarával ápol kapcsolatokat, diákjai gasztronómiai különlegességekkel jelen vannak üzleti és kulturális rendezvényeken, olykor vállalkozóként találkozunk velük az élet különböző területein.

Gazdag Ildikó iskolaigazgató szerint a harmincöt év valóban nem történelmi jelentőségű egy iskola életében, de önbecsülése szempontjából igenis mérföldkő, mert olyan eredményeket könyvelhetnek el, amelyek hasznosak, gyakorlatiasak, diákjaik megélhetését segítették elő. Pénteken zászlót avatnak, ezzel is jelzik, hogy a Berde Áron-iskolának immár sajátos arculata, célkitűzése van.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2009-11-06: Közélet - x:

Közterületen tilos a gépkocsi-árusítás (Kézdivásárhely) - Iochom István

Kézdivásárhely önkormányzata Rácz Károly polgármester javaslatára legutóbbi ülésén a város köz- és magánterületén eladásra kiállított személygépkocsikról is határozott.
2009-11-06: Közélet - x:

Csendes megemlékezés - Kisgyörgy Zoltán

Újvárossy Józsefre emlékeznek halálának 90. évfordulóján az uzoni református templomban a vasárnap délelőtti, 11 órakor kezdődő istentiszteleten.