Bodok SzállóEladnák, de még nem veszik meg — Ferencz Csaba

2009. november 11., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A félig lerombolt Bodok Szálló — döglődő turisztikai potenciál

Egyelőre elállt a sepsiszentgyörgyi Bodok Szálló megvásárlásától Szarvadi Loránd. Az Inter Domo egyik tulajdonosa kérdésünkre elmondta, komolyan érdeklődtek az ingatlan iránt, az eladási döntés is megszületett, ám mivel néhány, az ingatlanhoz tartozó területet per útján visszakövetelnek egykori tulajdonosaik, az üzlet egyelőre nem jöhetett létre.

Az időközben előállt tulajdonjogi problémák miatt esett egyelőre a vásár — mondta kérdésünkre Szarvadi Loránd. Az ingatlanbefektetések terén érdekelt üzletember szerint ajánlatukra a részvénypiacon is jegyzett Olt Turisztikai Társaság vezetői meghozták az értékesítéshez szükséges döntéseket, egy hónapja még 95 százalékban úgy nézett ki, hogy a szálloda gazdát cserél. Ám időközben kiderült, a szálloda alatt és mellett lévő néhány terület visszaigénylési per tárgya, az eladó pedig nem vállalta az esetleges utólagos kártérítések törlesztését. Így egyelőre leálltak a tárgyalások, jelenleg kevés az esélye, hogy a vásárt nyélbe ütik, a vásárlási szándék azonban továbbra is él, tavasszal várhatóan ismét igyekeznek megállapodni.

Szarvadi egyébként reméli, hogy az idén sikerül befejezniük a bálványosi szálloda felújítását, melyet az év végéig át szeretnének adni. S bár a tervezett wellnesközpont egyelőre nem készült el, a bővítés továbbra is terveik között szerepel.

Mint ismeretes, az Olt Turisztikai Társaságot a megyei turisztikai vállalat magánosítását megelőzően hozták létre, és a megye számos fürdőtelepén jelentős, ám jobbára parlagon heverő vagyonnal rendelkezik. Jelenleg a Ioan Neculaie brassói üzletember érdekeltségi körébe tartozó Prescon Piatra Mare Rt. többségi tulajdonában van (98,7674 százalékban), nemrég sugásfürdői ingatlanjait (mofetta, vendéglő, melegfürdő) a sepsiszentgyörgyi önkormányzat vásárolta meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-11: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Foglalkozása: mézeskalácsos — Iochom István

Farkas Gábor munka közben
A kezdetek Kézdivásárhelyen
A mézeskalácsosság nem tartozott a céhes iparhoz, háziiparként űzték e mesterséget. A huszadik század elején Brassóból telepedett Kézdivásárhelyre Hahn Jakab temesvári sváb származású mester, aki a Mézesdomb környékén a színes cukormázzal, tükörrel, sztaniolpapírral, képekkel, verses szövegekkel díszített, cifrapogácsának nevezett mézeskalácsot meghonosította a városban.
2009-11-11: Pénz, piac, vállalkozás - x:

A középosztályt is elérte a válság

Már a középosztály anyagi biztonságát is kezdi veszélyeztetni a gazdasági válság, sok korábbi adakozó most támogatásért fordul a segélyszervezetekhez — mondta Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke Budapesten, a Nemzetközi Vöröskereszt európai humanitárius helyzetről szóló legújabb jelentésének bemutatóján.