Szenteltvíz-automata járvány ellen

2009. november 18., szerda, Magazin
Olaszországban szenteltvíz-automatával rukkolt ki egy feltaláló, hogy fékezze az influenzajárvány terjedését.

A katolikusok a templomba belépéskor megmerítik kezüket a szenteltvíztartóban, és utána vetnek keresztet. Tartva a járványtól azonban sokan felhagytak a vizezéssel, nem akarják, hogy az ,,összefogdosott" szenteltvíz közvetítésével betegedjenek meg. Lucianio Marabese gondolt egyet, és a szappanadagoló automaták mintájára szenteltvíz-automatát kreált. A hívő a készülék érzékelője alá tartja kezét, mire a masina lespricceli. Marabese áldhatja magát találmányáért, mert igen élénk iránta a kereslet, nemcsak Olaszországban, hanem szerte a világban. Olaszországban eddig tizenöt ember halt meg az új influenza miatt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-18: Magazin - x:

Nyolcezer éves fegyvergyár

Nyolcezer éve, a középső kőkorban Leicestershire grófság területén valóságos fegyvergyár működött, amelynek maradványait egy építkezéshez kapcsolódó régészeti feltárás során fedezték fel Melton közelében.
2009-11-18: Magazin - x:

Hogy mik vannak!

Volt képe
Nem volt elégedett körözési fényképével egy szökésben lévő férfi Nagy-Britanniában, ezért küldött egy másik fotót magáról egy helyi lapnak. A 23 éves férfit betörés miatt keresik.