Válságban ismét többen fusiznak

2009. november 18., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Ausztriában négy év csökkenés után az idén ismét növekedésnek indult a feketemunka a hivatalos keresetek zsugorodása miatt. A linzi egyetem elemzése szerint a növekvő közterhek és az adómorál romlása is hozzájárult ahhoz, hogy többet fusiznak az osztrákok.

Az egyetem elemzői szerint az idén 20,5 milliárd eurót fog kitenni Ausztriában a feketemunka a tavalyi 19,92 milliárdot követően, ami ötszázalékos növekedésnek felel meg.

Mindamellett nemzetközi összehasonlításban Ausztria nem áll túl rosszul: a feketemunka aránya a GDP-hez viszonyítva az idén 8,5 százalék körüli, miközben az OECD-átlag 13,8 százalék. Az első helyezett Görögország 25 százalékkal, megelőzve 22 százalékkal a második helyen álló Olaszorszá­got. De viszonylag elterjedt a feketemunka az északi államokban is, Svédországban például a GDP 15,4 százalékát, Finnországban 14,2 százalékát teszi ki. Az ausztriaiénál alacsonyabb a feketemunka aránya Svájcban (8,3 százalék) és az Egyesült Államokban (7,6 százalék). (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-11-18: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Egységes uniós termékjelzéseket (Minőségpolitikai intézkedések)

Az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága megvitatta Giancarlo Scotta olasz képviselő jelentését, amely az Európai Bizottság tervezett minőségpolitikai intézkedéseit véleményezi.
2009-11-18: Pénz, piac, vállalkozás - x:

JEBA (Határhelyzetek) - Sylvester Lajos

A címbe foglalt betűszó megfejtésével senki ne kínlódjon, kombináció, Jánó Albert méhgyűjtésből származó virágporkészítményének a szabadalmazási procedúrájához tartozik, ennek a terméke.