Kilencévesen a jövőről

2009. november 19., csütörtök, Család

Egy új kezdeményezésnek köszönhetően a brit kisiskolások már akár kilencévesen is hasznos tanácsokat kaphatnak az interneten keresztül a későbbi egyetemi tanulmányaikra és karrierjükre vonatkozóan — jelentette be a brit kormány.

A különböző társadalmi és anyagi háttérrel rendelkező gyermekek támogatására létrehozott program célja, hogy a fiatalok előtt már korán kirajzolódjék, mivel is szeretnének majd foglalkozni a jövőben. A tanulók mentorokat kapnak maguk mellé, és lehetőségük lesz ellátogatni a különböző egyetemekre is, nem utolsósorban pedig tanácsokat fognak kapni arra vonatkozóan, hogy mely tantárgyakban mélyüljenek el jobban az olyan internetes közösségi oldalakon, mint például a Facebook.

Egy most készített felmérés eredményei szerint ugyanis a 11 éves korosztály 75 százaléka szeretne majd egyetemen tovább tanulni. ,,A szülők mind azt mondják, hogy szeretnék már a végét látni annak a bizonyos »öregfiúk hálózatának«, mely azt jelenti, hogy csupán a kivételes családi háttérrel rendelkező gyerekeknek van esélyük az érvényesülésre" — mondta Ed Balls tanfelügyelő. ,,14 évesen már gyakran túl késő erről elkezdeni gondolkodni, hiszen már hét-, nyolc- és kilencévesen is befolyás alá kerülnek a gyerekek" — tette hozzá.

Összesen 38 iskolában fogják kipróbálni az új programot, mely arra bátorítja majd a gyerekeket, hogy már fiatalon kezdjenek el gondolkodni jövőbeli terveikről. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-19: Család - x:

Tánccal a felejtés ellen

Német szakértők szerint a tánc segíthet az emlékezés visszanyerésében. Az Alzheimer-kórban szenvedőknek épp ezért a felejtés ellen a többi között valcert ajánlanak.
2009-11-19: Család - x:

Mondjál le a cigarettáról egy napra, mindennap!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) november harmadik csütörtökét dohányfüstmentes nappá nyilvánította.