Második évben virágzik a hamvaska - Puskás Attila

2009. november 19., csütörtök, Család

Elterjedőben városainkban, falvainkban ez az ezüstösen molyhos levéldísznövény, a hamvaska (Senecio cineraria).

Virága jelentéktelen, sárga, fészkes virágzat. Rokonai a Kanári-szigetekről származnak, és kertjeinkben főleg virágágyások szegélynövényeként, de akár önállóan, dús csoportban is késő őszig díszlenek.

Februárban vetjük szaporító-nevelő ládákba, majd a kibújt növényeket szétültetjük, április-május a végleges helyére ültetés ideje. A sor-, illetve tőtávolság 20—25 cm. Napfényt kedvelő, lazább és tápanyagban gazdag talajban szépen fejlődik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-19: Család - x:

Mondjál le a cigarettáról egy napra, mindennap!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) november harmadik csütörtökét dohányfüstmentes nappá nyilvánította.
2009-11-19: Máról holnapra - x:

Kampány járvány idején - Simó Erzsébet

Nem elég, hogy súlyos gazdasági, pénzügyi és politikai válság sújtja az országot, meglehetősen piszkos választási kampányt folytatnak a román politikai élet szereplői, mintha meg lenne átkozva ez a föld, a sertésinfluenzáról szalonképesebb névre, új influenzára átkeresztelt kór már mifelénk is szedi áldozatait.