Krimiolvasási világrekord

2009. november 21., szombat, Magazin

Arnd Rühlmann bambergi színész és kabaréénekes felállította a krimiolvasás új világrekordját: 62 órán át olvasott fel bűnügyi történeteket. Bár eredeti célját, hogy 72 órán keresztül olvasson fel egyhuzamban, nem sikerült elérnie, mivel megfázás miatt abba kellett hagynia.

A ,,vendégolvasók" gondoskodtak arról, hogy a háromnapos olvasási maraton kitartson a tervezett időpontig az E. T. A. Hoffmann Színházban. Rühlmann és negyven társa szombat estétől mintegy kétezer oldalról kereken háromszáz krimit olvasott fel. Az ötletgazda 62 órát teljesített egyedül — olvasását kétóránként tízperces mosdó-, cigaretta- és ebédszünetekkel szakította csak meg, ilyenkor segítői olvastak fel helyette.

Az ezt megelőző hivatalos Guinness-rekordot 2002-ben Münchenben állították fel ötven órával. Akkor száz szerző 30—30 percet olvasott fel saját művéből.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-21: Magazin - x:

Centenáriumi Ignácz Rózsa-vándorkiállítás

A száz évvel ezelőtt született és harminc éve elhunyt Ignácz Rózsa író, színész, újságíró, meseíró és műfordító életműve előtt tiszteleg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) szerdán megnyílt időszaki kiállítása. Szebeni Zsuzsa, a tárlat kurátora, az OSZMI határon túli referense felidézte: a kettős évforduló alkalmat adott arra, hogy a sepsiszentgyörgyi Szé­kely Nemzeti Múzeummal összefogva vándorkiállításon mutassák be Ignácz Rózsát a maga sokoldalúságában.
2009-11-21: Magazin - x:

Csillagászati események — Koszta Zoltán

2009. november 23-án este, amennyiben felhőtlen lesz az égbolt, Hold—Jupiter együttállást figyelhetünk meg.