A szárazságtűrő nyuszifül — Puskás Attila

2009. november 26., csütörtök, Család

A Kaukázus és a délibb fekvésű ázsiai országok őshonos növénye a nyuszifülnek is nevezett gyapjas tisztesfű (Stachys byzantina), amelynek lándzsás, molyhos levelei parkjainkban is megjelennek, leggyakrabban szegélynövényként.

Rózsaszínű virágai nem feltűnőek, levélhónalji állásúak, örvösen helyezkednek el. Napos helyeken és szárazabb feltételek között is megél. Kőfalak mentén, sziklakertekben hálás színfolt. Télen takarjuk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-26: Család - x:

Az úri hímzés mintakincséből (Kézimunka-kiállítás) — Józsa Zsuzsanna

Negyedik kiállítását nyitotta meg hétfőn a sepsiszentgyörgyi Kolping család keretében működő kézimunkakör a Szent József-plébánia kis hittantermében, melyet Szabó Lajos címzetes kanonok értékelt. Nemcsak szemet-lelket gyönyörködtető kézimunkadarabokat, hanem igen hasznos, sőt, divatos ruharabokat, használati tárgyakat is felsorakoztattak. Míg tavaly a szálán varrott és lapos hímzés, idén inkább a régi úri hímzés került előtérbe.
2009-11-26: Család - x:

Az influenza (Háziorvos) — dr. Csurulya Gabriella

Ahogy beköszönt az ősz, megtelnek a családorvosi rendelők köhögő, lázas betegekkel. Az időjárás változásai, az iskolai és óvodai közösségek kedveznek a vírusok terjedé­sé­nek, ráadásul szervezetünk immunitása is csökkenőben a hideg évszakokban.