Yumeiho gyógymasszázs — szimmetriával az egészségért

2009. november 26., csütörtök, Család

Rendkívül hasznos és különleges terápiával, a japán eredetű yumeiho gyógymasszázzsal gazdagodott a relaxálni vagy gyógyulni vágyók lehetősége Sepsiszentgyörgyön.

A yumeiho alkalmazási területe széles körű, eredetileg a shaolin harcművészek testi-lelki teljesítőképességének fokozására használták, ma már az eredeti funkció mellett mozgásszervi és belső szervi betegségek kezelésére alkalmazzuk. Mivel a szervezet harmonizálását és az öngyógyító képesség fokozását célozza, nemcsak kiegészítő, hanem bázisterápiának is megfelel. Alkalmazása kényelmes ruhában (vékony, pamut), földre terített matracon történik.

Elméleti alapja, hogy testünk vázrendszere szimmetrikus felépítésű, ami az eredeti és egyben optimális állapotunkat jelentené. A valóságban azonban a szimmetriát csak kevesen tudhatják magukénak. Ha valamilyen ok miatt ez megváltozik, és a test súlypontja eltolódik, módosul az egész test statikája, pl.: a gerinc elferdülhet, az egyik láb rövidebbé válik, a másik láb pedig terheltebbé. Az elváltozásokkal szemben a szervezet mindig kompenzációra törekszik, így bizonyos izomcsoportok túlterhelődnek, feszesebbé, merevebbé válhatnak, az ízületek mozgásterjedelme beszűkülhet. A yumeiho masszázs célja, hogy visszaállítsa vagy korrigálja a súlyponteltolódást és a test eredeti szimmetriáját.

Az alábbi esetekben nyújt különösen nagy segítséget:

— mozgásrendszeri problémák, ízületi, ideg- és izomfájdalmak (a csípő, térd, boka fájdalmainak enyhítése, mozgásterjedelmének fokozása)

— az ülő életmód negatív hatásainak felszámolása (a nyaki, háti, lombáris gerincszakasz fájdalmainak és elváltozásainak enyhítése)

— nőgyógyászati panaszok

— gyermekgyógyászat

— szív- és érrendszeri betegségek

— légzésfunkciók javítása, optimizálása, növelése

— sportolók felkészítése kiemelkedő teljesítményre és sérülések utáni rehabilitációja

— hosszas ágyhozkötöttség utáni rehabilitáció

— pszichés megbetegedések, anyagcserezavarok, geriátria, stressz.

A Román Yumeiho Társaság a Tokiói Japán Egészségvédő és Megelőző Intézet által nemzetközileg elismert terapeutákat képez.

További információk a terápiá­ról dr. Csurulya Gabriellánál a 0723 820 929-es telefonon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-26: Család - x:

Az influenza (Háziorvos) — dr. Csurulya Gabriella

Ahogy beköszönt az ősz, megtelnek a családorvosi rendelők köhögő, lázas betegekkel. Az időjárás változásai, az iskolai és óvodai közösségek kedveznek a vírusok terjedé­sé­nek, ráadásul szervezetünk immunitása is csökkenőben a hideg évszakokban.
2009-11-26: Múltidéző - x:

Száz éve született Vitos Lajos — Bakk Pál

A Vitos család gyökerei mélyen nyúlnak vissza az időben. A Bethlen Gábor fejedelem által elrendelt összeírásban 1619. június 14-én Vitos Bálint és Vitos István a lófők között szerepel a kászonszéki Kászonújfaluban. Állatállományukat tekintve mindkettő jelentős vagyonnal rendelkezhetett (Székely Oklevéltár, IV. kötet. Új sorozat. Kolozsvár, 1998).