Elárverezik Alice példányát

2009. november 28., szombat, Magazin

Elárverezik az Aliz Csodaországban folytatásának, az Aliz Tükörországban című mesekönyvnek azt a példányát, amely valamikor a mesét ihlető kislányé, Alice Liddellé volt. A Lewis Carroll által írt mű árát 150 000 dollárra becsülik.

Alice Liddell tízéves korában, 1862-ben pikniken vett részt a család szomszédságában lakó Charles Dodgson oxfordi matematikussal, aki Lewis Carroll álnéven írogatott. Dodgson ekkor mesélte el a kislánynak azt a történetet, amelyből aztán 1865-ben az Aliz Csodaországban született. Az Aliz Tükörországban pár évvel később, 1872-ben jelent meg.

A december 16-i amerikai aukción más ritkaságok is kalapács alá kerülnek, többek közt Beatrix Potter Nyúl Péter kalandjai című kötetének egyik darabja is, amely magáé az írónőé volt. Ennek árát 120 000 dollárra teszik. A gyermekirodalomra összpontosító aukción az Óz, a nagy varázsló első kiadásának egy példányára is lecsaphatnak az érdeklődők, csakúgy, mint az A. A. Milne által aláírt és korlátozott példányszámban megjelent Micimackó, illetve Micimackó kuckója című kötetre. A Profiles in History által szervezett árverés bevétele a várakozások szerint egymillió dollár körül lehet majd.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-28: Magazin - x:

Emlékeztetni Európát múltjára (Beszélgetés Sebő Ferenccel) — Ferencz Csaba

Sebő Ferenc — az embereket összeköti az éneklés
A Sebő együttes három előadásból álló turnén vesz részt Háromszéken. A Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán és Kézdivásárhelyen felcsendülő dalok jobbára énekelt versek, de ahogy a szerző mondja — aki két zenésztársával, Barvich Ivánnal és Purger Lászlóval érkezett —, valójában népdalok, hiszen valamikor a dal és a vers elválaszthatatlan volt.
2009-11-28: Magazin - x:

A francia first lady igent mondott

A francia elnök neje megerősítette, hogy játszani fog Woody Allen következő filmjében. Az amerikai filmrendező az elmúlt hónapokban többször is beszélt arról, hogy minden álma Carla Bruni-Sarkozyvel forgatni.