A francia first lady igent mondott

2009. november 28., szombat, Magazin

A francia elnök neje megerősítette, hogy játszani fog Woody Allen következő filmjében. Az amerikai filmrendező az elmúlt hónapokban többször is beszélt arról, hogy minden álma Carla Bruni-Sarkozyvel forgatni.

,,Meghívott a következő filmjébe. Nem tudom, milyen szerepre, de igent mondtam. Mindenbe egy kicsit vakon megyek bele, különben semmit sem csinálnék ― árulta el a 41 éves francia elnökné a Canal+ kereskedelmi televízió műsorában, amelyben énekesnőként lépett fel. ― Nem vagyok színésznő. Lehet, hogy nagyon gyenge alakítást nyújtok majd, de nem hagyhatok ki egy ilyen ajánlatot. Nagymama koromban majd elmesélhetem, hogy csináltam egy filmet Woody Allennel. Ez azért eléggé fantasztikus."

Azt is elárulta, hogy Woody Allen ,,szépen megkérte", az ő filmje előtt mással ne forgasson. ,,Ha tényleg megvalósul, igazi élmény lesz számomra" ― hangsúlyozta az egykori modell.

Az amerikai filmrendezőt legutóbbi párizsi látogatásán, júniusban az Elysée-palotában látta vendégül az elnöki pár. Az ebédet követően Woody Allen úgy nyilatkozott, hogy minden álma Carla Bruni-Sarkozyvel forgatni. ,,Biztos vagyok benne, hogy csodálatos lenne. Karizmatikus jelenség, hozzászokott ahhoz, hogy közönség előtt jelenjen meg, bármilyen szerepet el tudna játszani" ― vélekedett akkor a filmrendező.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-11-28: Magazin - x:

Elárverezik Alice példányát

Elárverezik az Aliz Csodaországban folytatásának, az Aliz Tükörországban című mesekönyvnek azt a példányát, amely valamikor a mesét ihlető kislányé, Alice Liddellé volt. A Lewis Carroll által írt mű árát 150 000 dollárra becsülik.
2009-11-28: Élő múlt - x:

Bálint Gábor és a Székely Nemzeti Múzeum — dr. Obrusánszky Borbála

A velencei ülőgarnitúra
Bálint Gábor tudományos munkásságának újraértékelésében napjainkban egy anyaországban élő fiatal történész és mongolista, dr. Obrusánszky Borbála vállalt fontos szerepet: cikkekben, tanulmányokban, tudományos közleményekben foglalkozott hírneves Kelet-kutatónk életművével, konferenciát szervezett Budapesten magyar és nyugat-európai kutatók részvételével, műveinek újrakiadását gondozza. Felkérésünkre legutóbb egy olyan dolgozatot készített el, amely Bálint életének kevésbé ismert oldalát mutatja be, éspedig hozzájárulását a Székely Nemzeti Múzeum gyűjteményeinek gyarapításához. A dolgozat 2009. június 13-án hangzott el Szentkatolnán, a tudós szobrának felavatása alkalmából szervezett ünnepségen. Alább a dolgozat rövidített változatát adjuk közre. (Borcsa János)