Tádzsikisztáné a világ leghosszabb lobogója?

2009. december 8., kedd, Magazin

A világ leghosszabb lobogójával akar bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe Tádzsikisztán, a szegénységtől sújtott közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaság. Az 1500 méter hosszú lobogót a tádzsik nemzeti zászló ünnepnapján mutatták be a fővárosban, Dusanbéban. A városháza szóvivője szerdán bejelentette: kérvényezték a Guinness-rekordokat felügyelő bizottságnál, hogy ismerjék el a világelsőséget.

Tádzsikisztán reményei szerint Oroszországtól venné el a dicsőséget, a vetélytárs augusztusban Szentpétervá­ron mutatta be saját, 1260 méteres lobogóját.

Zászlóügyben igen jól állnak a volt szovjet tagköztársaságok, a világ legmagasabb zászlórúdja ugyanis Türkmenisztánban található, és 133 méter magas.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-08: Magazin - x:

A világ legkisebb hóembere

A hajszál vastagságának is csak az ötödét teszi ki az a hóember, amelyet brit tudósok készítettek a nanotechnológia eszközeivel. A világ legkisebb hóembere 0,01 milliméter széles, és két apró óngyöngyöcskéből áll, amelyet platinával hegesztettek egymáshoz.
2009-12-08: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Aki otthonától távol gazdálkodik — Farcádi Botond

Kézdiszentlélekről Maksára ingázik mindennap Hodor János — a fiatal gazdálkodó ugyanis megelégelte, hogy sok kis földdarabot műveljen meg, nagyobb, összefüggő területekre vágyott. Jelenleg mintegy 130 hektárnyi területen gazdálkodik Maksán — ennek nagyobb részét bérli —, búzát, pityókát, répát termeszt, de mivel továbbra is Szentléleken lakik családjával, minden reggel (vagy éppen éjszaka, ha a munka úgy kívánja) Maksára megy dolgozni.