Bokor Tibor szenátor újabb interpellációjaNe terheljék a tanintézményeket — Iochom István

2009. december 10., csütörtök, Közélet

Bokor Tibor RMDSZ-es szenátor december 8-án írásban fordult Emil Boc ügyvezető kormányfőhöz, felhívta a figyelmét arra, hogy a közbeszerzési szerződéseket és a szolgáltatások koncesszionálását szabályozó, 2006/34-es sürgősségi kormányrendeletben előírt, a 2006/1660-os kormányrendelettel elfogadott és a 2009/370-es kormányhatározattal kiegészített rendelkezések értelmében az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe bejegyzett hivatalok és intézmények kötelesek 1500 lej + áfa hozzáférési illetéket kifizetni.

A honatyát főként állami óvodák és vidéki iskolák vezetői keresték meg, akik jelezték, hogy a kormányhatározat olyan kiadásokra kötelezi az intézményeket, amelyek súlyos anyagi terhet jelentenek számukra, annak ellenére, hogy többségük nem is élt a közbeszerzési lehetőségekkel.

A szenátor interpellációjában arra kéri a kormányfőt, hogy módosítsák a kormányhatározatot, vagy készítsenek új jogszabályt, amelyben az említett anyagi hozzájárulást a helyi önkormányzatok fizetnék ki, ugyanis a decentralizáció következtében a tanügyi intézmények a polgármesteri hivatalok fennhatósága alá fognak hamarosan kerülni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2009-12-10: Máról holnapra - x:

Vesztes győztesek — Farkas Réka

Választások után általában megkezdődik a számvetés, a győztesek ünnepelnek, maximalizálni próbálják diadalukat, a vesztesek pedig enyhíteni vereségüket. A romániai magyarság nem volt közvetlenül érdekelt, az elnökválasztásban kikiáltott vesztesei és nyertesei mégis vannak.
2009-12-10: Közélet - x:

Elítélték Romániát

Elmarasztalta az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden Romániát amiatt, hogy közel két évtizedbe telt a temesvári felkelés leverése miatti perek lefolytatása; az EJEB szerint a román állam ezzel cserbenhagyta az áldozatokat. A strasbourgi székhelyű bírósághoz négy román állampolgár fordult panasszal, akik megsebesültek, vagy elvesztették hozzátartozójukat, amikor az 1989-es romániai forradalmat kirobbantó temesvári felkelés idején a kommunista rendszer a tömegbe lövetett.