Lehet még több reklám, csak olcsóbb legyen a média

2009. december 12., szombat, Magazin

Bár a legtöbb ember túl soknak találja a reklámot a tévében ― illetve az interneten vagy másutt ―, negyvenkét százalékuk még több hirdetést is kész elviselni, ha annak árán olcsóbban tévézhet.

Mindez egy nemzetközi felmérés eredményeként fogalmazódott meg. A több reklám olcsóbb tévédíjért felvetés Spanyolországban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Kínában a legnépszerűbb. Az internet esetében csupán egy százalékkal alacsonyabb az ajánlatot kedvezően fogadók hányada. A felmérés a már említett országokon kívül Brazíliából, Kanadából, Hollandiából, Hongkongból, Tajvanról és Indiából merített véleménymintát. A válaszolók bő kétharmada sokallja a reklámot a tévében, a világhálót illetően csupán harminckilenc százalékuk. Nyolcvanhét százalék azok hányada, akik aktívan próbálnak menekülni a reklámok elől, ki- vagy átkapcsolják tévéjüket, rádiójukat. Kétharmad nem időz olyan honlapon, amelyen túl tolakodó reklámokat talál.

Internet nélkül valamivel többen nem tudnának élni, mint tévé híján, legalábbis így érzik. Az előbbiek aránya hetvenszázalékos, a tévéfüggőké hatvankilenc. A britek neteznek a legnagyobb arányban, kilencvenkét százalék a mutatójuk.

Az újságok a legszilárdabban Ázsiában tartják pozícióikat. Az élen a kínaiak állnak, ötvenöt százalékuk újságrajongó, Indiában ötvenhárom százalék a mutató. Spanyolországban harmincöt százalék azok hányada, akik nehezen lennének meg nyomtatott sajtó nélkül.

A rádió ugyan elmarad a tévétől népszerűségben, de az emberek több mint fele erősen hiányolná, ha nem lenne.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-12: Magazin - x:

Élet a kutyamenhelyen — Fekete Réka

Bella, a menhely szépe
A külső szemlélő könnyen azt gondolhatja, hogy nincs semmi különbség egy hajléktalanszálló és egy kutyamenhely között. Egyiket az utcára került emberek, másikat a kóbor kutyák számára rendezik be, nem túl sok kényelmet, de mindenképpen a túlélést biztosítva. Csakhogy ez nem ennyire egyszerű.
2009-12-12: Kiscimbora - x:

Kormos István: Luca széke

Zöld fűben kicsi lány ül,
mert nincs még neki széke,
fejecskét odakoccant
gömbölyű könyökére.