Terjed a új vírus Háromszéken — Farkas Réka

2009. december 14., hétfő, Közélet

Öt új sertésinfluenza-megbetegedést jegyeztek Háromszé­ken. Kovászna megyében egyelőre főként a diákok körében terjed a járvány. Ezúttal a Berde Áron Kereskedelmi Líceum és a Constantin Brâncuşi-iskola egy-egy osztályában összesen öt diáknál mutatták ki a H1N1-vírusfertőzést.

Osztályukban egy hétre felfüggesztették az oktatást. A múlt hét elején a Székely Mikó Kollégiumot zárták be, mivel ott több osztályban is megjelent a betegség, összesen hat fertőzött diákot azonosítottak. Romániá­ban tegnap délutánig tizennyolcan veszítették életüket H1N1-fertőzés miatt. Az egészségügyi minisztérium tegnap közölt adatai szerint 4625 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-12-14: Közélet - x:

Kratochvill Károly altábornagyra emlékeztek (Kézdivásárhely) — Iochom István

Kövér László és Rácz Károly leleplezték a szobrot
Szombaton az egykori Székely Katonanevelde épületének utcai boltíve előtt a Magyar Polgári Párt és a Fidesz szervezésében — a budapesti Ábel Alapítvány anyagi támogatásával — került sor az 1919-ben elvesző magyar hazáért és becsületért küzdő Székely Hadosztály parancsnokának, a száznegyven éve született Kratochwill Károly (1869—1946) első erdélyi köztéri szobrának avatására.
2009-12-14: Máról holnapra - x:

Csata után — Farkas Réka

Az egy héttel ezelőtti vereség után csak fokozza önnön megaláztatását a Szociáldemokrata Párt azzal, hogy nem hajlandó tudomásul venni jelöltje, Mircea Geoană legyőzetését. Vá­lasztási csalást kiáltanak, újabb és újabb ötletekkel állnak elő, már nemcsak a szavazatok újraszámlálását, de grafológiai vizsgálatot, a pecsétek tintájának elemzését kérik.