Iskolai ­zugárusok

2009. december 16., szerda, Magazin
Krumpliszirmot árult ,,feketén" egy 12 éves fiú az iskolájában, amiért kitiltották egy napra. A liverpooli iskola az egészséges étkezés harcos híve, ezért kitiltotta felségterületéről az értéktelen ennivalókat, cukros italokat.

A gyerek fél fonttal — 2,20 lejjel — adta drágábban a szirom csomagját, és volt, hogy egy nap 15 fontot (közel 70 lejt) is keresett. Az alma nem esett messze a fától, apja is ilyesmit árul, továbbá cukros üdítőket, csokikat egy furgonból. Tette ezt az iskola mellett — is. Az apa fel van háborodva gyermeke büntetésén, mint mondta, az ő vétkéért lakol csemetéje. A fiú osztályfőnöke közölte, hogy iskolájuk az egészség híve, amire büszke. A Liverpool Echo brit lapnak elmondta, hogy a fiút másodszor érték zugárusításon, az első eset után csupán figyelmeztetést kapott. A tanár felfedte, hogy hetente három-négy alkalommal csípnek el chipskereskedő diákot, és hogy hat-hét gyereket kell rendszeresen szemmel tartani.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-16: Magazin - x:

Herta Müllert ünneplik

Nagyszabású ünnepséget rendez Berlin városa Herta Müller tiszteletére pénteken. Az idei irodalmi Nobel-díjas írónőnek a Berlini Ünnepi Játékok házában a német főváros irodalmi intézményei közösen rendeznek ünnepséget.
2009-12-16: Magazin - x:

Ne csókold meg a békát!

Óva intett a békák csókolgatásától az Amerikai Állatorvosok Szövetsége, mert e kétéltűek a szalmonella kórokozóját hordozhatják. Az intelemnek az ad aktualitást, hogy az amerikai mozikban jelenleg vetítik a Disney stúdió legújabb, A hercegnő és a béka című filmjét.