Ne csókold meg a békát!

2009. december 16., szerda, Magazin

Óva intett a békák csókolgatásától az Amerikai Állatorvosok Szövetsége, mert e kétéltűek a szalmonella kórokozóját hordozhatják. Az intelemnek az ad aktualitást, hogy az amerikai mozikban jelenleg vetítik a Disney stúdió legújabb, A hercegnő és a béka című filmjét.

A békák, minden kétéltűhöz és hüllőhöz hasonlóan, szalmonellafertőzést okozhatnak embereknél — figyelmeztet közleményében az Amerikai Állatorvosok Szövetsége. ,,Figyelmeztetjük a nagyközönséget, hogy a kétéltűekkel való nem megfelelő bánásmód, például ha megcsókolják őket, súlyos betegséget okozhat" — áll a közleményben. A tisztiorvosi szolgálatok jelentése szerint idén eddig a békák negyvennyolc szalmonellamegbetegedést okoztak huszonöt amerikai szövetségi államban. A szalmonella olyan baktérium, amely súlyos bélfertőzést okoz az embereknél, és általában állati ürülékkel fertőzött élelmiszerek fogyasztása útján terjed.

Az észak-amerikai mozibevételi toplistán ezen a hétvégén A hercegnő és a béka című Disney-mese ugrott. Az aktualizált és a Disney történetében először afroamerikai hercegnő a klasszikus Grimm-mese egyik főszereplője. S a tisztiorvosi szolgálat tudja, mit beszél, emlékezzünk csak a rengeteg árván maradt hóbagolyra, ami például Angliában a Harry Potter-láz után maradt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-16: Magazin - x:

Iskolai ­zugárusok

Krumpliszirmot árult ,,feketén" egy 12 éves fiú az iskolájában, amiért kitiltották egy napra. A liverpooli iskola az egészséges étkezés harcos híve, ezért kitiltotta felségterületéről az értéktelen ennivalókat, cukros italokat.
2009-12-16: Magazin - x:

Újra divatba jön a hangkazetta?

A hangkazetta (MC) sorsa a hanghordozó alapanyag kiskereskedelmi forgalomból való kivonásával végleg megpecsételődni látszott, a lemezkiadók azonban az idősebb generáció nyomására ismét használni kezdték ezt a formátumot.