Interneten csalogatnák Székelyföldre a turistákat

2009. december 16., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A Google virtuális földgömbjén, a Google Earth-ön is hamarosan elérhetővé válnak a székelyföldi nevezetességek, turisztikai célpontok.

Egy székelyudvarhelyi cég ugyanis azon dolgozik, hogy ezeket a helyszíneket feltérképezze, és egy-egy bemutató videóval vagy fényképalbummal együtt elérhetővé tegye az interneten keresgélő felhasználók számára. A Hargita megyei önkormányzat által is támogatott projekttel a kezdeményezők a turistákat csalogatnák a térségbe — írja a Hargita Né­pe csíkszeredai napilap.

,,Szekler Earth" — így viccelődik a legújabb virtuális Székelyföld-térkép leendő nevével a keresőóriás szolgáltatására épülő honlap kitalálója és kivitelezője, Fazakas Szabolcs. A szé­kelyudvarhelyi vállalkozó ugyanis a világszerte elterjedt, több mint félmilliárd felhasználó által letöltött, de ezeknek csupán mintegy fele által aktívan használt Google Earth felületén teszi elérhetővé Székelyföld nevezetességeit, turisztikai célpontjait vagy történelmi helyszíneit.

A még tesztelés alatt álló, de várhatóan egy-két napon belül az internetező felhasználók számára is elérhetővé váló honlap Fazakas szerint kitűnő lehetőséget nyújt majd arra, hogy a külföldi — elsősorban nyugati — turisták kedvet kapjanak ahhoz, hogy ellátogassanak e vidékre. Az oldal azt a lehetőséget is megteremti a potenciális turista számára, hogy pontosan megtervezze útvonalát a Székelyföldre, akár New Yorkból, akár Párizsból érkezik. A vállalkozó tervei szerint előbb a szálláshelyeket teszik fel a honlapra, majd a kulturális, történelmi helyszínek következnek.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke szerint szükség van a klasszikus portálokra, de igény van újszerű alkalmazásokra is. Az elöljáró szerint így sikerül ismertté tenni a székelyföldi értékeket, az épített örökséget, és az egyéni családi vállalkozásokra épülő turizmust is fel lehet lendíteni.

A magyar, angol, német és román nyelven elérhető iranytu.ro, illetve arrival.ro oldal működtetői és támogatói ugyanakkor azt remélik, öt-tíz év alatt sikerül elérni azt, hogy eljöjjenek Székelyföldre azok a turisták is, akik még nem jártak a régióban. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-12-16: Múltidéző - x:

Sürgős teendők Erdővidéken (és másutt) - Nagybaczoni Molnár Ferenc

Daniel-kripta a vargyasi temetőben
Fotó: Szekeres Attila
A műemlékvédelem kulturális örökségünk fennmaradásának egyik eszköze. Szűkebb értelemben ezen értendő a történeti vagy művészeti szempontból kiemelkedően értékes építészeti alkotások vagy berendezési tárgyak megtartása, megóvása és felújítása, amely lehet országos és helyi érdek.
2009-12-16: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Megkezdődött a legnagyobb azbesztper Olaszországban

Megkezdődött az eddigi legnagyobb, azbeszt okozta halálesetek miatt indított kártérítési per december 10-én Torinóban a svájci Eternit építőipari vállalat két egykori vezetője ellen.