Eredményesen kezelhető az autizmus

2009. december 17., csütörtök, Család

Másfél-három éves autista gyerekek kis csoportjánál a tünetek jelentős javulását érték el két éven át tartó viselkedésterápiával — közölték amerikai kutatók a Pediatrics szaklapban.

A 18 és 30 hónapos kor közötti gyerekeket véletlenszerűen választották ki a Washingtoni Egyetem kutatói a terápiára. A csoportban heti öt napon át négyórás foglalkozásokat tartottak, emellett a szülők is legalább heti öt órát foglalkoztak a gyerekekkel.

A viselkedésterápiában részesülő gyerekek intelligenciahányadosa két év elteltével átlagosan 18 pontot emelkedett, miközben a többieké csak 7 pontot. Nyelvi készségük is jelentősen javult. A terápiás csoportban lévő gyerekek 30 százalékánál az autizmus kevésbé súlyos formáját állapították meg a kezelési periódus végén, míg a kontrollcsoportban csupán öt százalék volt ez az arány. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-17: Család - x:

Kinek higgyek? — Jártó Kocsis Edit

Az ember manapság egyre gyakrabban botlik kéregetőkbe, és gyakran felébred benne a segítő szándék, különösen így, télvíz idején, de sokszor nem tudja eldönteni, kinek hihet. Ha a kéregető nem az, akinek vallja magát, becsapták, visszaéltek jóérzésével. Eszembe jut az eset, amikor kiflirevalót adtam egy elsős korú gyereknek, aztán jött a társa vagy testvére, hát neki is adtam, mire a kicsi sajnálkozva megjegyezte: Kár, hogy a nagyobbiknak is adott a néni, mert neki szivarra kellett.
2009-12-17: Család - x:

Szeretik a karácsonyi hangulatot

A legtöbb német szeret otthon karácsonyi hangulatot teremteni az adventi időszakban — derül ki egy felmérésből. A Nielsen piackutató reprezentatív kutatása során megkérdezett tízezer háztartás csupán hét százaléka vallott úgy, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja a karácsony előtti hangulatteremtést.