Szeretik a karácsonyi hangulatot

2009. december 17., csütörtök, Család

A legtöbb német szeret otthon karácsonyi hangulatot teremteni az adventi időszakban — derül ki egy felmérésből. A Nielsen piackutató reprezentatív kutatása során megkérdezett tízezer háztartás csupán hét százaléka vallott úgy, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja a karácsony előtti hangulatteremtést.

A mérések szerint a tavalyi évben a németek karácsonyi édességekre, például csoki Mikulásra és csokoládéval töltött adventi kalendáriumra több mint félmilliárd eurót költöttek.

A karácsonyi dekorációt illetően 79 százalékban a gyertyák a legfontosabb kiegészítők. Ezeket követik a fenyőágak és a gyümölcsök 66 százalékkal. A háztartások 58 szá­zalékában sütnek apró karácsonyi kekszeket és süteményeket.

Felmérték a karácsonyi ivási szokásokat is: első helyen a forralt bor végzett — a háztartások 63 százalékában szolgálnak fel az ünnepnapokon az illatos meleg italból. A népszerűségi lista második helyén a sör áll 44 százalékkal, harmadik helyén pedig a fehér bor 42 százalékkal. Pezsgő viszont a német családok csupán négy százalékánál kerül az ünnepi asztalra. A németek 19 százaléka teljesen alkoholmentesen tölti a karácsonyt. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-17: Család - x:

Eredményesen kezelhető az autizmus

Másfél-három éves autista gyerekek kis csoportjánál a tünetek jelentős javulását érték el két éven át tartó viselkedésterápiával — közölték amerikai kutatók a Pediatrics szaklapban.
2009-12-17: Család - x:

Siettetett gyerekek, 2. (Az eltűnő gyermekkor nyomában) — dr. Vajda Zsuzsanna

A siettetésre vonatkozó állásfoglalást nem könnyíti meg, hogy túlságosan általános, sokféleképpen értelmezhető fogalomról van szó. Tanulmányom célja ezért néhány, a „siettetéssel" összefüggő jelenségkör bemutatása, szemléletessé tétele a gyerekek, elsősorban a különlegesen érzékeny legfiatalabb korosztály, a csecsemők és kisgyermekek életének mindennapjaiból.