Nélkülöző háztartások

2009. december 17., csütörtök, Család

A gazdasági válság mélypontján közel ötvenmillió amerikainak nem jutott elegendő ennivaló tavaly — derült ki az amerikai mezőgazdasági minisztérium tanulmányából. A háztartások 14,6 százaléka került átmenetileg olyan szorult helyzetbe, hogy a családtagok elé nem került elegendő mennyiségű étel.

2007-ben ez az arány 11 százalékos volt. Az érintettek kétharmada olcsóbb élelmiszerrel próbálta átvészelni a nehéz időszakokat, emellett ingyenkonyhákat látogattak, esetleg másfajta segítséget vettek igénybe, a fennmaradó egyharmad viszont a jólétinek kikiáltott „államokban" is nélkülözésre kényszerült. (MTI—i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-17: Család - x:

Siettetett gyerekek, 2. (Az eltűnő gyermekkor nyomában) — dr. Vajda Zsuzsanna

A siettetésre vonatkozó állásfoglalást nem könnyíti meg, hogy túlságosan általános, sokféleképpen értelmezhető fogalomról van szó. Tanulmányom célja ezért néhány, a „siettetéssel" összefüggő jelenségkör bemutatása, szemléletessé tétele a gyerekek, elsősorban a különlegesen érzékeny legfiatalabb korosztály, a csecsemők és kisgyermekek életének mindennapjaiból.
2009-12-17: Közélet - x:

A fogorvoslás titkairól — Varga Melinda

Kovács Áron egy sepsiszentgyörgyi fogászati rendelőt működtet, 2007-ben tért haza Magyarországról, ahol csaknem öt évet töltött. Fogászati, illetve gyógyszerügynöki szakmában tevékenykedett. Tapasztalatait úgy gondolta, Sepsiszentgyörgyön érdemesebb kamatoztatni. A beszélgetésből az is kitűnik, hogy a fogorvoslás jó befektetés gazdasági válság idején is, az emberek fogaik egészségét nem hanyagolják.