Jégből faragott ragadozók

2009. december 22., kedd, Magazin

Tigris, puma, medve, kígyó, sas és még számtalan vadállat jégből készült szobrát csodálhatják meg azok, akik kilátogatnak az ünnepek után a IV. Debreceni Jégszobrász Show-ra, amelyen idén a ragadozók világa áll a középpontban.

A jeges műalkotásokat több mint egymázsás kristálytiszta jégtömbökből faragják ki a művészek például elektromos fűrész, csákány és vasaló segítségével. Ebben az évben a szobrászok a városban látható Predátorok-kiállítás által ihletett félelmetes ragadozókat faragják ki az érdeklődők szeme láttára. A bemutató idei különlegessége lesz a szimultán faragás. Ezzel az egyedülálló technikával két szobrász két szobrot fog felváltva faragni a téren felállított színpadon.

A jégszobrász-bemutató a debreceni Kölcsey Központ mögötti Baltazár téren ingyenesen lesz megtekinthető december 27-én déltől egészen kora estig. Az alkotásokat ezt követően a téren hagyják kiállítva a szervezők, és az csak az időjárástól függ, hogy meddig látogathatók.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-22: Magazin - x:

Adalékok a Sepsiszentgyörgyi Kaszinó történetéhez — József Álmos

A sepsiszentgyörgyi kaszinó megalakulá­sát a Szé­kely Mikó Kollé­gium könyvtá­rá­ban őrzött, a S. Szent Györgyi Társalkodó Eggyesület alap-rendszabá­sai alcí­met viselő S. Szent Györgyi KASINO könyv alapján 1835-re tehetjük, melyet abban az évben Brassóban nyomtak, és gróf Mikó Imre adomá­nyozott könyvtá­rá­val jutott az iskola birtoká­ba.
2009-12-22: Magazin - x:

Meghalt Brittany Murphy

Harminckét éves korában szívroham következtében meghalt Brittany Murphy amerikai filmszínésznő. A The Los Angeles Times úgy tudja, hogy a színésznő otthonában lett rosszul, kórházba szállították, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.