A YouTube-ról Hollywoodba

2009. december 30., szerda, Magazin

Harmincmillió dolláros hollywoodi szerződést hozott egy uruguayi producer számára az a rövidfilm, amelyet a YouTube videomegosztó portálra töltött fel. A készülő hollywoodi filmet a Pókember révén is ismert Sam Raimi támogatja ― számolt be a BBC internetes oldala (http://news.bbc.co.uk/).

Fede Alvarez Ataque de Panico (Pánikroham) című filmjében robotok rohanják le és semmisítik meg Uruguay fővárosát, Montevideót. Alvarez a 4 perc 48 másodperces filmet úgy 900 lejnek megfelelő összegből készítette, az alkotást eddig több mint 1,5 millióan látták a videomegosztón. ,,Egy csütörtöki napon töltöttem fel a filmet, hétfőre pedig a postafiókom megtelt hollywoodi stúdiók e-mailjeivel. Lenyűgöző volt, mindannyian meg voltunk döbbenve" ― mondta a BBC spanyol nyelvű adásának Alvarez.

Hollywoodi debütálásaként Alvarezt egy Uruguayban és Argentínában forgatandó sci-fi produceri feladatainak ellátásra kérték fel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-12-30: Magazin - x:

Több e-könyv, mint nyomtatott

Karácsony napján az Amazon internetes áruház első ízben adott el több könyvet digitalizált változatban, mint nyomtatott formában. ,,A Kindle (elektronikuskönyv-olvasó) az Amazon történetének legtöbb példányban eladott terméke lett, karácsony napján pedig a vevők több könyvet vásároltak a Kindle-hoz, mint papírra nyomtatott könyvet" — olvasható a cég közleményében. Az online áruház e-könyvkatalógusában 390 000, többségében angol nyelvű mű közül lehet válogatni. A digitalizált könyvek december 25-i sikere nem meglepő a megelőző hetekben eladott Kindle-ok nagy számát tekintve.
2009-12-30: Magazin - x:

Másként csillog a kristálygömb

A New York-i Times Square-en csütörtökön éjfélkor aláereszkedő kristálygömb a korábbitól eltérően csillog majd új dizájnjának köszönhetően.