Esztendőforduló a sürgősségen és a mentőállomáson — Fekete Réka

2010. január 4., hétfő, Közélet

Korábbi esztendőfordulókhoz viszonyítva kevesebb esetet láttak el a sürgősségi osztályon, szilveszter éjszaka kivételével, a legtöbb páciens krónikus idős beteg volt. Az év első napján a túlzott alkoholfogyasztás hatása alatt elkövetett verekedések, késszúrások áldozatait kezelték, egy esetben műtétre is sor került. Január 1-jén nulla órától tegnap délig százhetvenheten kérték a megyei kórház sürgősségi osztályának beavatkozását, huszonnyolc beteget beutaltak különböző osztályokra.

A megyei mentőszolgálat sepsiszentgyörgyi állomásáról tegnap kora délutánig kétszáztizenötször indult mentőautó, egy esetben hívták a szolgálatos sürgősségi mentőt gépkocsibalesethez, amikor három sérültet szállítottak Csernátonból Brassóba. Tegnap egy kórházban fekvő beteget vittek Marosvásárhelyre, a többi kiszállás a megyén belül, főként Sepsiszentgyörgy körzetében történt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-01-04: Közélet - x:

Körülnéztünk Uzonban — Kisgyörgy Zoltán

Az uzoni községháza
— Na végre! Ilyen és ehhez hasonló megjegyzéseket hallani a lisznyóiak szájából, ugyanis most már sima, aszfalttal borított műúton lehet megközelíteni nemcsak a települést, hanem egy kis ,,zökkenővel" a festői Lisznyópatakot is. Az 577-es rendelet büdzséjéből megszerzett pénzből készített alapot a bekötőútnak a sepsiszentgyörgyi Valdek Kft., amelyre 5 cm vastag aszfaltréteget is öntött.
2010-01-04: Közélet - x:

A hétvége hírei — Szekeres Attila

Terrorelhárítási együttműködést akarnak
Az EU-tagállamok terrorelhárító szerveinek szoros együttműködését szeretné kialakítani a január elsején hivatalba lépett spanyol uniós elnökség. A spanyolok munkabizottságot kívánnak alakítani a terrorizmus elleni közdelem összehangolására, s nyolc uniós tagállam — Belgium, Dánia, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Portugália — már jelezte, hogy kész megbízottakat küldeni egy ilyen bizottságba. A munkacsoportot azzal a céllal hoznák létre, hogy közvetlen és gyors információcserét tegyen lehetővé a terroristákról, illetve potenciális célpontjaikról. Ennek szükségességét a karácsonyi terrorista merényletkísérlet tudatosította a hivatalba lépő spanyol EU-elnökségben.