Tavaly írtuk

2010. január 19., kedd, Közélet

Január 17.

Megvédi az RMDSZ a magyar intézményvezetőket, ha szükséges, tiltakozó megmozdulásokat is szervez, hogy tudatosodjék, nem néhány ember, hanem a magyar közösség óhaja, hogy helyükön maradjanak a magyar szakemberek — szögezte le Albert Álmos, a szövetség alsó-háromszéki területi elnöke.

*

Rendhagyó képzőművészeti tárlattal nyitotta az idényt az Árkosi Művelődési Központ: Baász Imre utolsó rajzaiból, az általa Végórátok címre keresztelt sorozatát kiegészítve a szintén tragikus halála előtt készített Álomkép sorozat néhány darabjával.

Január 19.

Százhatvan ember kerül az utcára. Dobra László közgazdász, a kézdivásárhelyi Secuiana Rt. vezérigazgatója sajtóközleményben ismertette a nadrággyár helyzetét. A Secuiana Rt. vezetősége — olvasható a közleményben — nehéz gazdasági helyzetére való tekintettel tömeges elbocsátást kezdeményez. Az rt. kellemetlen gazdasági helyzete a következő külső okoknak köszönhető: az egyik fontos külföldi vásárló megrendeléseit drasztikusan csökkentette, a belföldi eladások szintén jelentősen csökkentek, ezért termelési kapacitásukat nem tudják lefedni.

*

Tervekben, célkitűzésekben nincs hiány a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóságnál, egyelőre azonban számos bizonytalanság nehezíti az intézmény munkáját, többek között azért, mert az Országos Ifjúsági Hatóság helyett ezentúl a sport- és ifjúsági minisztériumhoz tartoznak, s nem tudni, továbbra is Tischler Ferenc marad-e az intézményvezető, ráadásul azt is csak sejtik, hogy kevesebb pénzből lesznek kénytelenek gazdálkodni, hiszen a parlament még nem fogadta el a 2009-es költségvetést.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-01-19: Közélet - x:

Járművekkel közlekednek a lezárt hídon (Nagyajta) - Hecser László

Annak ellenére, hogy baleset-veszélyessége miatt már közel esztendeje lezárták a Nagyajta és Apáca közötti hidat, a vassorompót ellopták, a földtorlaszt eltolták, s naponta autók tucatjai haladnak át rajta.
2010-01-19: Gazdakör - x:

Alakulóban az agrárkamara-rendszer (Átszervezik a szaktanácsadást) - Incze Péter

Többszöri halogatás után úgy tűnik, hogy a rég beígért agrárkamara-rendszer — amely az unió régebbi tagországaiban jó ideje sikeresen működik — nálunk is kialakul.