KézdivásárhelyHat lépcsőházzal kezdődik a hőszigetelés - Iochom István

2010. január 21., csütörtök, Közélet

Hőszigetelt tömbház az Ady negyedben

Kézdivásárhelyen tavalyig mindenki kedve szerint szigetelte, majd festette különféle színűre a tömbházak falát, ezért a polgármesteri hivatal leállította a további szigeteléseket, és csak ott engedélyezte a munkálat elvégzését, ahol lakóbizottság alakult.

Tavaly három tulajdonosi társulás nyújtotta be iratcsomóját a tömbházak külső hőszigetelésére.

Idén Kézdivásárhelyen is elkezdődik az egységes hőszigetelés. A költségek ötven százalékát az állam, harminc százalékát az önkormányzat, húsz százalékát pedig a tulajdonosi társulás állja. Hat Fecske, Építők, Szabadság, Bălcescu és 1918. December 1. utcai lépcsőház külső hőszigetelésére nyújtottak be teljes iratcsomót. A munkálat összértéke 2 100 801 lej, amiből a tulajdonosokra eső önrész 134 712 lej.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-01-21: Közélet - x:

Új ingatlancsere ötlete (Integrált városfejlesztési terv) - Váry O. Péter

Egy formai kifogás miatt kedden immár harmadszor került a sepsiszentgyörgyi önkormányzat napirendjére az integrált városfejlesztési tervként leadott pályázat részét képező ingatlancsere kezdeményezéséről szóló határozattervezet, s ha előző két alkalommal ellenvetés nélkül rábólintott a testület, most újabb ötlet miatt halasztottak a képviselők.
2010-01-21: Közélet - x:

Meghosszabbították a szerződést

A januári tanácsülésen a városatyák jóváhagyták a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum épületének a Székely Nemzeti Múzeum ügykezelésébe való átadásáról szóló szerződés meghosszabbítását öt évvel, 2014. december 31-ig.