Elmaradt a születésnapi konyak

2010. január 23., szombat, Magazin

Edgar Allan Poe baltimore-i sírjáról elmaradt a konyak, amely eddig minden évben az író születésnapjának hajnalán került ajándékként oda ismeretlen csodálójától. Poe századik születésnapja, 1949. január 19. óta minden évben valaki három szál rózsát és egy üveg francia konyakot helyezett el az író sírján.

A 201. születésnapon, kedden hajnalban Jeff Jerome, a Poe-ház és -múzeum igazgatója, valamint többtucatnyi lelkes irodalomrajongó a sírhoz közeli kápolnában hiába várta a titokzatos idegen megjelenését. A Poe-köszöntőre várók az író műveiből tartott felolvasással töltötték el az időt. A csalódott igazgató szerint az is elképzelhető, hogy az ismeretlen látogató tavaly, azaz Poe kétszázadik születésnapján jelent meg utoljára, és többet nem látják majd a sír közelében. Jerome, aki 1976 óta Poe születésnapján mindig ott őrködik a temetőben, nem mondott le végleg a látogatóról. Két-három évig még biztosan virrasztani fog az évfordulón, bízva abban, hogy a titokzatos idegen valamikor visszatér.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-23: Magazin - x:

A Lánchíd története

Eredeti hídalkatrészek, makett, tervrajzok, vázlatok és korabeli geodéziai műszerek is láthatók a Hídtörténetek — Lánchíd címmel ma Budapesten a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban nyíló kiállításon.
2010-01-23: Magazin - x:

Végső búcsú a londoni kikiáltótól

Peter Moore egy parádén
Tisztelői és családtagjai végső búcsút vettek London sok turista által is ismert kikiáltójától, Peter Moore-tól, aki több mint három évtizeden át rótta a főváros utcáit, és a középkori hagyományokat folytatva fennhangon hirdette ki a nyilvános közleményeket. A munkamániás Moore 70 esztendős korában, egy nappal utolsó szolgálata után hunyt el szívinfarktusban még decemberben, búcsúztatását hétfőn tartották a londoni Szent György-katedrálisban.